ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΠΟΤΑ  /  

ΟΙΝΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Οι κανόνες απόλαυσης του Port

Οι κανόνες απόλαυσης του Port

Ο βασιλιάς των ενισχυμένων οίνων φοράει πολλές μάσκες και, ανάλογα με τον τύπο και τη διάθεση, πότε σερβίρεται με επιδόρπια και ώριμα τυριά, πότε συνοδεύει το φαγητό αντί άλλου κρασιού και πότε απαιτεί να το πιούμε σκέτο, σαν ένα καλό παλαιωμένο απόσταγμα.
Αμπελώνας κοντά στην πόλη Getaria, στη χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία.

Τα κρασιά της Ισπανίας

Στην Ισπανία συνυπάρχουν δύο τάσεις: η προθυμία για πειραματισμό και η κατανόηση της σημασίας της παράδοσης. Σε συνδυασμό με τα πολλά διαφορετικά τερουάρ και τις κλιματικές συνθήκες, οι δύο αυτές τάσεις παράγουν μια εξαιρετική γκάμα κρασιών.
10 κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

10 κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Ο εορταστικός οίνος ο περιούσιος θέλει σκέψη και ίσως κάποια καθοδήγηση από τον ειδικό, πριν σπεύσουμε στην κάβα.
Βγαίνουν τα νέα Beaujolais

Βγαίνουν τα νέα Beaujolais

Το πιο διαδεδομένο οινικό «έθιμο» ανά την υφήλιο διεκδικεί την προσοχή μας. Σημειώστε την ημερομηνία: στις 21 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν τα Beaujolais της φετινής χρονιάς.
Το outsider της Σαντορίνης

Το outsider της Σαντορίνης

Συγύρισε και αναφύτεψε τον οικογενειακό αμπελώνα, καλλιέργησε νέα κλήματα και τα κρασιά του θεωρούνται τώρα οι Σαντορίνες της νέας εποχής.
Η Νάπολη στα ποτήρια μας

Η Νάπολη στα ποτήρια μας

Στην περιοχή της Καμπανίας, παράγονται μερικά από τα αξιολογότερα όχι μόνο ιταλικά, αλλά και ευρωπαϊκά κρασιά, από γηγενείς ποικιλίες που αξίζουν την προσοχή μας.
Τι κρασιά πίνουμε στις διακοπές;

Τι κρασιά πίνουμε στις διακοπές;

Ο σωστός οινόφιλος θα πάει σε μια εξειδικευμένη κάβα πριν από τις διακοπές του, θα μιλήσει με τον sommelier της και θα κάνει τις προμήθειές του για τις διακοπές. Ποια κρασιά, όμως, είναι ιδεώδη για τους θερινούς μήνες;
Ιούλιος με ζύθο

Ιούλιος με ζύθο

Αν δεν πιούμε δροσερές και ξεδιψαστικές μπίρες τώρα το καλοκαίρι, πότε θα το κάνουμε;
Aνοίγουμε Κυκλάδες

Aνοίγουμε Κυκλάδες

Δροσερά και ευφραντικά τηνιακά και σαντορινιά κρασιά για τις πρώτες καλοκαιρινές βεγγέρες.
Πώς επιλέγουμε κρασί στην κάβα

Πώς επιλέγουμε κρασί στην κάβα

Η συμβουλή μου είναι να περιγράφετε τι σας αρέσει. Τα φρουτώδη κρασιά, τα όξινα ή αυτά με ισορροπημένη οξύτητα;
Τα ροζέ που μας αρέσουν

Τα ροζέ που μας αρέσουν

Ο Μάιος φέρνει μαζί του ένα ροζ συννεφάκι αισιοδοξίας, που στις οινικές διαθέσεις μας μεταφράζεται σε ροζέ αφρώδη κρασιά με άρωμα καλοκαιριού.
Όλγα Ιακωβίδου και Βαγγέλης Χατζηβαρύτης: το αμπέλι και το κρασί ήταν και παραμένει η μεγάλη τους αγάπη.

Φυσικώς... εξαισια

Ανηφορίζουμε προς το Κιλκίς, στις παρυφές του πανέμορφου όρους Πάικο, στο Κτήμα Χατζηβαρύτη, με τη φημισμένη Γουμένισσα.
Ροζέ κρασί

Ροζέ κρασί

Πίνεται κρύο, ταιριάζει στις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε τους θερινούς μήνες στον τόπο μας και είναι, παγκοσμίως, η νέα τάση στο χώρο του κρασιού.
Πασχαλινά ταιριάσματα

Πασχαλινά ταιριάσματα

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη «δύσκολη» μαγειρίτσα ή το απαιτητικό κοκορέτσι;
Ο σομελιέ προτείνει #15

Ο σομελιέ προτείνει #15

Η μετάγγιση είναι μια διαδικασία που απολαμβάνουν οι περισσότεροι οινόφιλοι. Έχει όμως ουσία ή είναι απλώς του φαίνεσθαι;
Ο Κρητικός αμπελώνας σε συνεχή άνοδο

Ο Κρητικός αμπελώνας σε συνεχή άνοδο

Την τελευταία δεκαετία με πλάνο και πρόγραμμα τα κρασιά του νησιού έχουν γίνε γνωστά σε όλη την Ελλάδα και σε πολλά μέρη του κόσμου.
Kρασί για τσικνίσματα

Kρασί για τσικνίσματα

Ο μήνας τελειώνει με την Τσικνοπέμπτη. Κάτι θα τσικνίσουμε φυσικά. Αλλά τι θα πιούμε;

Αφιερώματα