ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΠΟΤΑ  /  

ΟΙΝΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Η Νάπολη στα ποτήρια μας

Η Νάπολη στα ποτήρια μας

Στην περιοχή της Καμπανίας, παράγονται μερικά από τα αξιολογότερα όχι μόνο ιταλικά, αλλά και ευρωπαϊκά κρασιά, από γηγενείς ποικιλίες που αξίζουν την προσοχή μας.
Τι κρασιά πίνουμε στις διακοπές;

Τι κρασιά πίνουμε στις διακοπές;

Ο σωστός οινόφιλος θα πάει σε μια εξειδικευμένη κάβα πριν από τις διακοπές του, θα μιλήσει με τον sommelier της και θα κάνει τις προμήθειές του για τις διακοπές. Ποια κρασιά, όμως, είναι ιδεώδη για τους θερινούς μήνες;
Ιούλιος με ζύθο

Ιούλιος με ζύθο

Αν δεν πιούμε δροσερές και ξεδιψαστικές μπίρες τώρα το καλοκαίρι, πότε θα το κάνουμε;
Aνοίγουμε Κυκλάδες

Aνοίγουμε Κυκλάδες

Δροσερά και ευφραντικά τηνιακά και σαντορινιά κρασιά για τις πρώτες καλοκαιρινές βεγγέρες.
Πώς επιλέγουμε κρασί στην κάβα

Πώς επιλέγουμε κρασί στην κάβα

Η συμβουλή μου είναι να περιγράφετε τι σας αρέσει. Τα φρουτώδη κρασιά, τα όξινα ή αυτά με ισορροπημένη οξύτητα;
Τα ροζέ που μας αρέσουν

Τα ροζέ που μας αρέσουν

Ο Μάιος φέρνει μαζί του ένα ροζ συννεφάκι αισιοδοξίας, που στις οινικές διαθέσεις μας μεταφράζεται σε ροζέ αφρώδη κρασιά με άρωμα καλοκαιριού.
Όλγα Ιακωβίδου και Βαγγέλης Χατζηβαρύτης: το αμπέλι και το κρασί ήταν και παραμένει η μεγάλη τους αγάπη.

Φυσικώς... εξαισια

Ανηφορίζουμε προς το Κιλκίς, στις παρυφές του πανέμορφου όρους Πάικο, στο Κτήμα Χατζηβαρύτη, με τη φημισμένη Γουμένισσα.
Ροζέ κρασί

Ροζέ κρασί

Πίνεται κρύο, ταιριάζει στις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε τους θερινούς μήνες στον τόπο μας και είναι, παγκοσμίως, η νέα τάση στο χώρο του κρασιού.
Πασχαλινά ταιριάσματα

Πασχαλινά ταιριάσματα

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη «δύσκολη» μαγειρίτσα ή το απαιτητικό κοκορέτσι;
Ο σομελιέ προτείνει #15

Ο σομελιέ προτείνει #15

Η μετάγγιση είναι μια διαδικασία που απολαμβάνουν οι περισσότεροι οινόφιλοι. Έχει όμως ουσία ή είναι απλώς του φαίνεσθαι;
Ο Κρητικός αμπελώνας σε συνεχή άνοδο

Ο Κρητικός αμπελώνας σε συνεχή άνοδο

Την τελευταία δεκαετία με πλάνο και πρόγραμμα τα κρασιά του νησιού έχουν γίνε γνωστά σε όλη την Ελλάδα και σε πολλά μέρη του κόσμου.
Kρασί για τσικνίσματα

Kρασί για τσικνίσματα

Ο μήνας τελειώνει με την Τσικνοπέμπτη. Κάτι θα τσικνίσουμε φυσικά. Αλλά τι θα πιούμε;
Αποκριάτικο «τουρλού»

Αποκριάτικο «τουρλού»

Η εποχή το σηκώνει και ευκαιρίας δοθείσης οργανώνουμε μικρά ή μεγάλα γλέντια στο σπίτι, εξόδους με την παρέα, δοκιμή καινούργιων κρασιών στα φιλόξενα, αγαπημένα μας wine bars.
Four terroirs

Four terroirs

Δύο νέα παράθυρα ανοίγονται στον οινικό μας κόσμο. Δυο παράθυρα που αντικρίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιονίου. Είναι τα νεαρά χαϊδεμένα κτήματα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην Σαντορίνη και στην Ηλεία.
10 κρασιά για τα δείπνα μας

10 κρασιά για τα δείπνα μας

Γαλλία, Ισπανία, Αργεντινή, Κρήτη, Νεμέα και Αμύνταιο συναντιούνται στο τραπέζι.
Να το πιεις στο -σωστό- ποτήρι

Να το πιεις στο -σωστό- ποτήρι

Σίγουρα δεν τρώμε τη σούπα μας σε ρηχό πιάτο και τη μακαρονάδα μας στο πιατάκι του γλυκού. Αραγε πίνουμε το κρασί μας στο σωστό ποτήρι;
Τα «καλά» ποτήρια

Τα «καλά» ποτήρια

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν ποτήρια κρασιού, υπάρχουν όμως και τα «καλά ποτήρια», όπως συνήθιζαν να τα αποκαλούν οι μαμάδες μας, που τα έβγαζαν μόνο σε γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις.
Για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά

Για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά

Ζεστό κρασί, εκλεκτά κονιάκ και επιλεγμένα κρασιά για να συνοδεύσουν τη βασιλόπιτα και τις πιο γλυκές μέρες: την τελευταία του χρόνου που φεύγει και την πρώτη του χρόνου που έρχεται.

Αφιερώματα