ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΠΟΤΑ  /  

ΟΙΝΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Τι πίνουμε με τα γιορτινά εδέσματα

Τι πίνουμε με τα γιορτινά εδέσματα

Πόσο άδικο είναι να φοράμε τα καλύτερά μας ρούχα, το πιο αστραφτερό μας χαμόγελο, να δείχνουμε πόσο επιδέξιοι μάγειρες είμαστε με τις καλύτερες πρώτες ύλες και να μη δίνουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε περισσότερους συνδυασμούς με κρασιά.
Γιορτινές αφορμές

Γιορτινές αφορμές

Από σαμπάνιες και βαθυκόκκινα, στιβαρά Cabernet Sauvignon για δώρο μέχρι ώριμα λευκά για τη γαλοπούλα. Οι γιορτές θέλουν ποικιλία και εξαιρετική ποιότητα.
Ο σομελιέ προτείνει #14

Ο σομελιέ προτείνει #14

Πολλές φορές βλέπουμε κάποιον sommelier να μυρίζει τον φελλό και να δοκιμάζει από το κρασί που πρόκειται να μας σερβίρει.
Xειμωνιάτικα χαρμάνια

Xειμωνιάτικα χαρμάνια

Τι κρασιά πίνουμε τον Νοέμβριο, ποιες είναι οι ανερχόμενες ελληνικές ποικιλίες, ποια τα οινικά ταίρια του κάστανου.
Ο σομελιέ προτείνει #13

Ο σομελιέ προτείνει #13

Υπάρχει μια νέα γενιά εμφιαλωμένων Ρετσινών - κρασιά φανταστικά, με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον.
Κόκκινα κρασιά - μικρά έργα τέχνης

Κόκκινα κρασιά - μικρά έργα τέχνης

Αν ο Σεπτέμβριος μας επιτρέπει ακόμα καλοκαιρινές παρεκτροπές, ο Οκτώβριος, όσο γλυκομίλητος κι αν είναι, μας βάζει στη θέση μας.
Τo γλωσσάρι του οίνου

Τo γλωσσάρι του οίνου

Μετά το θέρος, ο τρύγος. Αναστάτωση στους αμπελώνες, πυρετός στα οινοποιεία. Να μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την ορολογία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του οίνου και που θα μας λύσει πολλές απορίες.
Ο σομελιέ προτείνει #12

Ο σομελιέ προτείνει #12

Πόσοι από εμάς πριν από πέντε ή και περισσότερα χρόνια πίναμε ροζέ κρασί;
Ο τρύγος ξεκινά με τη δροσιά, στις 6 το πρωί.

Τρύγος στα αμπέλια της πρωτεύουσας

Στα Μεσόγεια, στο Κτήμα Παπαγιαννάκου, όπως και σε όλη την Ελλάδα, ο τρύγος προχωράει με πυρετώδεις ρυθμούς. Θα είναι άραγε η φετινή μια καλή χρονιά; Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ώρα, στις περισσότερες περιοχές, κερδίζει η ποιότητα συγκριτικά με την ποσότητα.
Λίγο βαρέλι, παρακαλώ

Λίγο βαρέλι, παρακαλώ

Τον μήνα των αποδράσεων, των δεήσεων και των πανηγυριών αναζητάμε συμπυκνωμένα κρασιά, αλλά και ελληνικά κοκτέιλ και νησιωτικές μπίρες.
10 κρασιά για το καλοκαίρι

10 κρασιά για το καλοκαίρι

Ο Άρης Σκλαβενίτης επιλέγει τα κρασιά του καλοκαιριού. Φρέσκα και δροσερά θα μας συνοδέψουν όλη τη σαιζόν.
Ο σομελιέ προτείνει #9

Ο σομελιέ προτείνει #9

Πλησιάζοντας το καλοκαίρι, υπάρχει αύξηση στην κατανάλωση λευκών και ροζέ κρασιών και μείωση των ερυθρών λόγω της αντίληψης ότι τα ερυθρά κρασιά πίνονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Tι πίνουμε τον Iούνιο

Tι πίνουμε τον Iούνιο

Μια έξοδος στην πόλη, μια χούφτα νέα κρασιά, μια οινική ιστορία, ένα κοκτέιλ για λίγους στη βεράντα... η δική μας θερινή πολυτέλεια.
Σε υψόμετρο περίπου 450 μ., γύρω από τον Φαλατάδο στην Τήνο, ο ξηρικός αμπελώνας του οινοποιείου Τ-Oinos έχει κυπελλοειδή διαμόρφωση και είναι φυτεμένος με κυκλαδίτικες ποικιλίες.

Το Jurassic Park του ευρωπαϊκού αμπελώνα

Από αυτόρριζα αμπέλια μεγάλης ηλικίας, νησιωτικό terroir και επίμονους οινοποιούς παράγονται στις Κυκλάδες κρασιά limited edition, με τη γλύκα του ήλιου και την αρμύρα της θάλασσας.
Ο Βαγγέλης και ο Αργύρης Γεροβασιλείου (πατέρας και γιος) στον αμπελώνα τους.

Κρασιά ξεχωριστά

Από την Επανομή και το Καλοχώρι μέχρι τον Σοχό και τη Νέα Αγχίαλο, δοκιμάζουμε φίνες ρετσίνες, Ξινόμαυρα και Μαλαγουζιές.
Τα κρασιά της Σαρακοστής

Τα κρασιά της Σαρακοστής

Αν και η Σαρακοστή απαιτεί νηστεία, το κρασί δεν απαγορεύεται. Απολαύστε, λοιπόν, τους αλάδωτους και μη μεζέδες της εποχής με τον οίνο που τους ταιριάζει.

Αφιερώματα