ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΠΟΤΑ  /  

ΟΙΝΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Κερνάει τις ΗΠΑ...Κατσανό

Κερνάει τις ΗΠΑ...Κατσανό

Για τον Γιώργο Γαβαλά, το Ασύρτικο είναι η ατμομηχανή στην οινοπαραγωγή της Σαντορίνης, αλλά όχι η μοναδική αξιόλογη ποικιλία της.
Με διάθεση για πειραματισμούς

Με διάθεση για πειραματισμούς

Ο νεαρός οινοποιός συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή οίνου, αλλά τολμάει να δοκιμάσει και διαφορετικά πράγματα. Και μας εκπλήσσει ευχάριστα.
Το σπίτι του θαλασσίτη

Το σπίτι του θαλασσίτη

Σε ένα πρώην «τοματάδικο», έξοχο δείγμα μιας βιομηχανικής δραστηριότητας που κάποτε ανθούσε, παράγεται ένα από το πιο εμβληματικά κρασιά του νησιού.
Με πυξίδα την παράδοση

Με πυξίδα την παράδοση

Σε αυτό τον όμορφο χώρο, που η ιστορία του αρχίζει το 1836, «αποτυπώνεται» με τον καλύτερο τρόπο η σοφία των παλιών Σαντορινιών οινοποιών. Ο Γιάννης Ρούσσος και τα παιδιά του είναι εκεί για να μας τη θυμίζουν.
Μικρό οινοπoιείο, μεγάλα κρασιά

Μικρό οινοπoιείο, μεγάλα κρασιά

Η ιστορία ενός Κρητικού οινολόγου που αγάπησε πολύ τη Σαντορίνη και έχει βάλει στόχο του να αναδείξει,με τον καλύτερο τρόπο, τις ποικιλίες της.
 Μπουτάρη Οινοποιητική

Μπουτάρη Οινοποιητική

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με μια φρέσκια, τραγανή και αρωματική εμφιαλωμένη Σαντορίνη, διαφοροποίησε το οινικό τοπίο του νησιού και εγκαινίασε τη νέα εποχή.
Κτήμα Σιγάλα

Κτήμα Σιγάλα

Ο Πάρις Σιγάλας στήριξε όσο λίγοι τη σπάνια ερυθρή ποικιλία της Σαντορίνης, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια κινδύνευε με αξαφάνιση. Και δικαιώθηκε.
Τη γλύκα του να 'χεις!

Τη γλύκα του να 'χεις!

Ο τέλειος επίλογος ενός γεύματος δεν μπορεί παρά να είναι ένα δροσερό γλυκό κρασί.
Δοκιμάζοντας Ελληνικά Merlot

Δοκιμάζοντας Ελληνικά Merlot

Στην Ελλάδα καλλιεργείται στους περισσότερους αμπελώνες τόσο της βόρειας όσο και της νότιας Ελλάδας, με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα, κάτι που θα διαπιστώσετε και από τις υψηλές βαθμολογίες που έχουν συγκεντρώσει τα κρασιά της γευστικής μας δοκιμής. Τώρα που φθινοπώριασε, δοκιμάστε τα συνοδεύοντας κρεατικά στο φούρνο, στη σχάρα ή μαγειρευτά.
Κρασιά με άποψη

Κρασιά με άποψη

Τα κρασιά με την υπογραφή του Γιώργου Σκούρα χαρακτηρίζονται από φινέτσα και προσωπικότητα.
Μαυροδάφνη, η µαύρη ντίβα

Μαυροδάφνη, η µαύρη ντίβα

Από ταπεινό γλυκό κρασί του λαού η αχαϊκή ποικιλία αναδεικνύεται, με ξηρές οινοποιήσεις, σε μία από τις «πρωταγωνίστριες» του ελληνικού αμπελώνα.

Αφιερώματα