ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΠΟΤΑ  /  

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Μήλα αυστηρά για ενήλικες

Μήλα αυστηρά για ενήλικες

Από την εποχή που έγινε σύμβολο ανυπακοής, με τη δαγκωματιά της Εύας στον κήπο της Εδέμ, το μήλο έχασε την αθωότητά του. Και αποφάσισε να «παίξει» με τους μεγάλους, δίνοντας στα ποτήρια μας τον πιο ιντριγκαδόρικο εαυτό του. Αλκοόλ από μήλα: Calvados, Applejack, Cider.
Oι bartenders Αλέξανδρος Γκικόπουλος (αριστερά) και Χρήστος Χουσέας (δεξιά) παρασκευάζουν μια ελληνική εκδοχή του Bloody Mary, με μονοποικιλιακό τσίπουρο, παντζάρι, ξίδι και κανέλα.

Bloody Mary με τσίπουρο

Καλεσμένοι του Aegean Cocktails & Spirits δοκιμάσαμε στη Χώρα, στην Κολυμπήθρα, στην Καλλονή και στο Καρκάδο κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα.
O γεωπόνος Νίκος Τσοκαλής, έμπειρος ποτοποιός, ιδρυτής της ομώνυμης αποσταγματοποιίας.

Τσίπουρο από προσφυγικά συνταγολόγια

Με το προσφυγικό κύμα ήρθαν οι βιρτουόζοι Μικρασιάτες με τους καλογυαλισμένους άμβυκές τους και γέμισε η πόλη με το άρωμα του τσίπουρου. Δύο σύγχρονοι παραγωγοί συνεχίζουν επάξια την παράδοση.
Ρετσίνα για τον μπακαλιάρο, σαμπάνια για τον ταραμά

Ρετσίνα για τον μπακαλιάρο, σαμπάνια για τον ταραμά

Ένας μήνας παράξενος και αμφίθυμος ο Μάρτιος, παραπαίει ανάμεσα στον χειμώνα και στην άνοιξη και αρέσκεται πολλές φορές να δείχνει τα παγωμένα δόντια του, επιβεβαιώνοντας ότι και γδάρτης
Τα ζεστά ποτά

Τα ζεστά ποτά

Αλκοολούχα ποτά ικανά να ζεστάνουν τα παγωμένα χέρια, αλλά και τις κρύες καρδιές!
Τσίπουρα  εκ... καρδιάς

Τσίπουρα εκ... καρδιάς

Πείτε το τσίπουρο, ρακί ή τσικουδιά, ακόμα και απόσταγμα σταφυλής να το πείτε, το ίδιο ποτό θα πιείτε.
Μεθυσμένα... φρούτα

Μεθυσμένα... φρούτα

Όταν τα φρούτα βγάζουν το μανδύα της αθωότητας, κλείνουν πονηρά το μάτι μέσα από ένα μπουκάλι φίνου αποστάγματος.
Ελληνικό απόσταγμα: Τσίπουρο

Ελληνικό απόσταγμα: Τσίπουρο

Το ελληνικό ποτό, που «ανακαλύψαμε» εκ νέου, συνοδεύει ιδανικά κάθε είδους μεζέ, όλο το χρόνο.
Ούζο: Το φλέρτ του καλοκαιριού

Ούζο: Το φλέρτ του καλοκαιριού

Το ούζο είναι στην παραδοσιακή μας κατανάλωση αλκοολούχων, κάτι ανάλογο με το φλερτ στην προσωπική μας ζωή. Είναι η τέχνη της προετοιμασίας, του παιχνιδιού, των εναλλαγών στη γεύση, του... τσιμπήματος, του μεζέ!
Ούζο παραδοσιακό, αυθεντικό

Ούζο παραδοσιακό, αυθεντικό

Το γεύονται σε πάνω από 40 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, κι όμως παρά την μαζική παραγωγή του, το ούζο Πλωμαρίου παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο, για να διατηρεί την αυθεντική του γεύση.
Αναζητωντας τη δροσιά

Αναζητωντας τη δροσιά

Λιμάνια, αεροδρόμια, αστικά μπαλκόνια, πατρογονικές αυλές, παραλίες και βουνοπλαγιές: η εξίσωση του καλοκαιριού με σταθερό παρoνομαστή ένα ποτήρι δροσερό κρασί.

Επιστροφή στα κλασικά ποτά

Ένα νέο δυναμικό κοινό παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ποτό και στο κοκτέιλ, και Έλληνες επαγγελματίες υπηρετούν με συνέπεια τις νέες τάσεις.
Κονικάκ: Ο βασιλιάς των αποσταγμάτων

Κονικάκ: Ο βασιλιάς των αποσταγμάτων

Η αλήθεια είναι πως με τόσο αυστηρούς κανόνες παραγωγής και με μια τέλεια διαδικασία απόσταξης μπορούν να παραχθούν μόνο υπέροχα αποστάγματα και σε καμία περίπτωση μέτρια ή αδιάφορα.
Κακάο: το θεϊκό ρόφημα

Κακάο: το θεϊκό ρόφημα

Πριν ανακαλυφθούν τα έτοιμα, παχυντικά ροφήματα, πολλές γενιές παιδιών μεγάλωσαν με τη γλυκιά, ζεστή, και γεμάτη γεύση ενός φλιτζανιού κακάο.
Tα καλάθια των γιορτών

Tα καλάθια των γιορτών

Διαλέγουμε ποτά και φτιάχνουμε εορταστικά καλάθια για να ευχηθούμε στους φίλους τα καλύτερα για τη νέα χρονιά!
Λικέρ σοκολάτας

Λικέρ σοκολάτας

Δύο εκδοχές για διπλή απόλαυση. Με το διάφανο φτιάχνουμε πρωτότυπα κοκτέιλ, ενώ το κρεμώδες το γευόμαστε σκέτο με πάγο, ως επιδόρπιο, μετά το δείπνο.

Αφιερώματα