ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Βανίλια

Βανίλια

Για να εκμεταλλευτούμε όλο το άρωμα που έχει τo δεύτερο ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο.
Γεύσεις ταβέρνας

Γεύσεις ταβέρνας

Όλη η ουσία της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, χωρίς γραφικότητες και κακό φολκλόρ, συγκεντρωμένη σε ένα μικρό περιεκτικό βιβλίο. Γραμμένο κατευθείαν στα αγγλικά και μεταφρασμένο επίσης στα γαλλικά, απευθύνεται στο διεθνές κοινό.
Ας μιλήσουμε για την τυροβολιά

Ας μιλήσουμε για την τυροβολιά

Όσα μάθαμε για το θαυμάσιο μυκονιάτικο τυρί στην τριήμερη γιορτή που διοργάνωσε η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου.
Ο Δημήτρης Γκρεμυλογιάννης μαζί με συνεργάτες σε χωράφι με φακές, στον Δομοκό.

Όσπρια με κοινωνικό αντίκτυπο

Μια νέα προσέγγιση στην καλλιέργεια οσπρίων και ρυζιού εφαρμόζει η εταιρεία Agrifarm, ενώνοντας νέους αγρότες από τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Και μάγουλο βερίκοκο

Και μάγουλο βερίκοκο

Μαρμελάδα αλλά και γλυκό του κουταλιού, όλα με φρέσκα, ζουμερά βερίκοκα.
Πάστα made in Greece

Πάστα made in Greece

Δοκιμάσαμε και επιλέξαμε τα καλύτερα παραδοσιακά ζυμαρικά της αγοράς. Πατήστε για να διαβάσετε το ρεπορτάζ.
Μια ξενάγηση στην περσική κουζίνα

Μια ξενάγηση στην περσική κουζίνα

Η Ιρανή αυτοεξόριστη Najmieh Batmanglij, η οποία έχει ήδη επτά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό της, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και εξιστορεί τις εμπειρίες της σε ένα κουζινικό/ταξιδιωτικό ημερολόγιο 728 (!) σελίδων.
Τα φημισμένα χταπόδια της Λήμνου, τα πλένουν και τα μαλακώνουν στο ειδικό πλυντήριο και μετά...

Στη Λήμνο ξέρουν και από χταπόδια

Με τα τρία αλιευτικά σκάφη τους ψαρεύουν στις θάλασσες της Λήμνου τα φημισμένα χταπόδια της περιοχής, θαλασσινά, κολιούς, σαρδέλες, γαύρο, αλλά και μεγαλόσχημες συναγρίδες Αιγαίου.
Σινάπι: Η πρώτη ύλη της μουστάρδας

Σινάπι: Η πρώτη ύλη της μουστάρδας

Σαν μικρές στρογγυλές χάντρες, ξανθοί ή σκούροι καστανοί, οι σπόροι του σιναπιού είναι υπεύθυνοι για τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα της μουστάρδας, ενώ αρωματίζουν εξαιρετικά σαλάτες ή τουρσιά.
Περι φράουλας

Περι φράουλας

Φτιάξτε με τα χεράκια σας μαρμελάδα, σιρόπι, κονφιτούρα, και γυρίστε –για μια φορά– την πλάτη στα τυποποιημένα προϊόντα.
Τα τρυπητά της κουζίνας

Τα τρυπητά της κουζίνας

Σουρωτήρια, σινουά, κόσκινα και τουλπάνια. Πολύτιμα σκεύη της κουζίνας μας με πολλές διαφορετικές χρήσεις.
Βασιλικός: Ο βασιλιάς των μυρωδικών

Βασιλικός: Ο βασιλιάς των μυρωδικών

Δεν υπάρχει σήμερα άλλο αρωματικό που να λατρεύεται τόσο, όσο ο βασιλικός, που μέσα στην άνοιξη θα κάνει την εμφάνισή του στις ελληνικές αυλές και στα μπαλκόνια.
Μποράντζες φυτρώνουν και στην Αθήνα, τις βρήκαμε ακόμα και έξω από το γραφείο μας στο Νέο Φάληρο. Αυτή της φωτογραφίας την απαθανατίσαμε στον Καρέα, δίπλα σε στάση λεωφορείου.

Έξω από το γραφείο μας φύτρωσαν μποράντζες

Αν και η μποράντζα είναι αυτοφυές ενδημικό είδος στην Ελλάδα και σε όλη τη Μεσόγειο, καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο για περίπου δύο δεκαετίες, ακριβώς επειδή οι επαγγελματίες της εστίασης ανακάλυψαν την ομορφιά των ανθέων της.
Ζυμώνοντας την παράδοση με μαύρο σκόρδο

Ζυμώνοντας την παράδοση με μαύρο σκόρδο

Νομάδες κτηνοτρόφοι που ρίζωσαν στον Βόλο, οι Καρακανάδες έγιναν κασεράδες ονομαστοί, καινοτομούν με τα χέρια και μένουν πιστοί στην παράδοση και στον τόπο.
Παγωτό μετα τον οβελία

Παγωτό μετα τον οβελία

Είναι ελαφρύ και εύπεπτο, το ιδανικό επιδόρπιο, ιδίως αν είναι αρτιτζιανάλε. Ιδού οι επιλογές μας για το τραπέζι της Λαμπρής και όλα τα τραπεζώματα της άνοιξης.
Αγορά ψαριών νωρίς το πρωί, κατευθείαν από τα καΐκια που επιστρέφουν από το ψάρεμα στον Παγασητικό κόλπο.

Τι ψάρια τρώνε οι Βολιώτες;

Νοικοκυρές και μαγαζάτορες προμηθεύονται τα ψάρια και τα θαλασσινά που βγάζει ο Παγασητικός από τα καΐκια της προκυμαίας, την ψαραγορά και τα ιχθυοπωλεία στα Δικαστήρια.
Καθαρίζοντας μανταρίνια με θέα τον Ρήνο

Καθαρίζοντας μανταρίνια με θέα τον Ρήνο

Μια συνταγή μπορεί να μοιάζει με μικρό διήγημα. Αυτό συνειδητοποιήσαμε διαβάζοντας ξανά το πρώτο βιβλίο της Αμερικανίδας food writer MFK Fisher (1908-1992).
Ψωνίζουμε ελιές

Ψωνίζουμε ελιές

Πήγαμε σε μπακάλικα, μιλήσαμε με παντοπώλες και παραγωγούς, καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε τα βασικά είδη και τις ποικιλίες των ελιών που βρήκαμε στην αγορά.
Το αγριοκύμινο στην κουζίνα μας

Το αγριοκύμινο στην κουζίνα μας

Αν και στις κατσαρόλες μας μπηκε τα τελευταία χρόνια, το caraway, αγριοκύμινο στα ελληνικά, είναι από τα αρχαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο...
Η φέτα του Αλμυρού έχει ισχυρό διαβατήριο

Η φέτα του Αλμυρού έχει ισχυρό διαβατήριο

Η φέτα του τυροκομείου Ρούσσα μάς κάνει υπερήφανους στις πέντε ηπείρους, όπως επίσης το γαλοτύρι αλλά και το γιαούρτι του, το οποίο ορέχτηκε μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Αφιερώματα