ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Το θησαυροφυλάκιο  των Καλαβρύτων

Το θησαυροφυλάκιο των Καλαβρύτων

Πικάντικη, με ρωμαλέα νοστιμιά, η βαρελίσια φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων είναι από τις πιο δημοφιλείς της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα ένα προϊόν που στηρίζει την τοπική αγροτική οικονομία, αποδεικνύοντας ότι οι συνεταιρισμοί μπορούν να είναι επιτυχημένοι.
O Carlo Cargiulo,  ο «προφεσόρε» όπως τον αποκαλούν, λόγω της καριέρας του ως καθηγητή Ιστορίας και Τέχνης.

Στους λεμονόκηπους του «προφεσόρε»

Διασχίζοντας την ακτογραμμή νοτιοανατολικά της Νάπολης, λίγο μετά την Πομπηία φυτρώνουν οι ξακουστές λεμονιές του Σορέντο και του Αμάλφι.
Η Νένα δοκιμάζει κελυφωτά φιστίκια Φθιώτιδας

Κελυφωτά φιστίκια Φθιώτιδας

Αφράτα, νόστιμα και, το κυριότερο, χωρίς χημική απεντόμωση τα κελυφωτά φιστίκια του Βασίλη Αϊβάζογλου και της Μαίρης Καροπούλου από το Λιανοκλάδι.
Η Νένα μαγειρεύει γίγαντες Ζαγορίου

Γίγαντες Ζαγορίου, έξοχοι

Σε υψόμετρο 1.100 μ., στη Λάιστα Ζαγορίου, καλλιεργούνται από τον Αθανάσιο Τζίμα οι λαχταριστοί στην όψη και νοστιμότατοι γίγαντες Ζαγορίου.
Η Νένα Ισμυρνόγλου μαγειρεύει με πάπρικα Αριδαίας

Πάπρικα εξ Αριδαίας

Από πιπεριές Καρατζόβα (παλαιά ονομασία της Αριδαίας) που καλλιεργούνται με ντόπιο σπόρο, ξηραίνονται και καπνίζονται προκύπτει μια από τις πιο νόστιμες πάπρικες.
Βραβευμένο μέλι από τη Λήμνο

Βραβευμένο μέλι από τη Λήμνο

Αφθονία σε μυρωδικά και αγριολούλουδα έχει η Λήμνος, γι’ αυτό και το μέλι της είναι αρωματικό και εκλεκτό.
Αλάτι: το απόλυτο άρτυμα

Αλάτι: το απόλυτο άρτυμα

Το αλάτι μπαίνει στο μικροσκόπιο. Εξηγούμε τον τρόπο παραγωγής του, καταγράφουμε τα είδη, τους τύπους και τα υποκατάστατα, μαθαίνουμε για τις γαστρονομικές του χρήσεις και ανακαλύπτουμε όλα τα επιμέρους μυστικά του μοναδικού προϊόντος που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας.
Μελιτζάνες  διατηρητέες

Μελιτζάνες διατηρητέες

Τις περίσσιες μελιτζάνες του Σεπτεμβρίου τις κάνουμε τουρσί ή σάλτσα ή τις λιάζουμε, για να ’χουμε όλο το χρόνο μυρωδιά από καλοκαίρι στα φαγητά μας.
Ο επιθεωρητής Μονταλμπάνο τρελαίνεται για μοσχιούς

Ο επιθεωρητής Μονταλμπάνο τρελαίνεται για μοσχιούς

Στις 17 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Andrea Camilleri, εμπνευστής του γνωστού «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο», ο οποίος πρωταγωνιστεί στα περισσότερα από εκατό αστυνομικά μυθιστορήματα που άφησε πίσω του.
Ο Αλέξανδρος  κατά βάση τα κάνει όλα μόνος του.

Βότανα από αμοργιανούς βραχόκηπους

Πλούσια σε αιθέρια έλαια, τα βότανα του Αλέξανδρου Καλουτά παράγονται όπως η φύση της Αμοργού επιλέγει. Δεν ακολουθούνται κανόνες και προδιαγραφές ανθρώπινης επινόησης. Γι’ αυτό και έχουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.
Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, γεωπόνος και διευθύνων σύμβουλος της «Προϊόντα Γης Βοΐου» στο συσκευαστήριο στο Τσοτύλι Κοζάνης.

Στον Καναδά τρώνε φακές Κοζάνης

Η εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοΐου» κατάφερε να αναβιώσει την ξεχασμένη καλλιέργεια φακής σε μια εξίσου ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας. Δέκα χρόνια αργότερα, εξάγει πάνω από επτά είδη οσπρίων σε όλο τον κόσμο, πείθοντας ακόμα και τους Καναδούς να καταναλώνουν μακεδονίτικα όσπρια.
Πολίτικn λακέρδα: Ο απόλυτος μεζές

Πολίτικn λακέρδα: Ο απόλυτος μεζές

Μια πολίτικη παράδοση αιώνων, η παστή παλαμίδα είναι ο απόλυτος μεζές. Από πού θα την προμηθευτούμε, σε ποια μορφή πωλείται και τι θα προσέξουμε κατά την αγορά.
Τα μύρτιλα από το Αμύνταιο που προτιμούν οι Γερμανοί

Τα μύρτιλα από το Αμύνταιο που προτιμούν οι Γερμανοί

Ο νεαρός Πέτρος Καρυπίδης καλλιεργεί βιολογικά μπλε μύρτιλα έξω από το Αμύνταιο και είναι τόσο νόστιμα και ποιοτικά, ώστε εξάγει σχεδόν όλη την παραγωγή στον τόπο καταγωγής τους, τη βόρεια Ευρώπη.
Έχουν εποχή τα ντοματίνια;

Έχουν εποχή τα ντοματίνια;

Ντοματίνια παράγονται σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και τις Κυκλάδες μέχρι τη Σάμο και τη Βόρεια Ελλάδα.
Κιβωτός μαγειρικής μνήμης

Κιβωτός μαγειρικής μνήμης

103 συνταγές-κειμήλια από μετανάστριες διαφόρων εθνικοτήτων στην Αμερική, που συνθέτουν ένα ενδιαφέρον πολυεθνικό γευστικό παζλ. Ένα ωραίο δώρο για τους λάτρεις των έθνικ κουζινών και μια χρήσιμη –και αναγκαία επί Τραμπ– υπενθύμιση της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της αμερικανικής κοινωνίας.
Βανίλια

Βανίλια

Για να εκμεταλλευτούμε όλο το άρωμα που έχει τo δεύτερο ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο.

Αφιερώματα