ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Συνταγές σε φόντο νουάρ

Συνταγές σε φόντο νουάρ

Η σημασία του φαγητού στο έργο του συγγραφέα Αντρέα Καμιλλέρι και οι αγαπημένες συνταγές του λογοτεχνικού του ήρωα, επιθεωρητή Μονταλμπάνο.
Τα αγουρέλαια που ξεχωρίσαμε

Τα αγουρέλαια που ξεχωρίσαμε

Επιτέλους, βγήκαν στην αγορά τα φετινά αγουρέλαια και η συντακτική ομάδα του «Γ» έσπευσε να τα δοκιμάσει. Στην τυφλή γευσιγνωσία ξεχώρισαν νέα προϊόντα περιορισμένης παραγωγής, αλλά και παλιότερα αγουρέλαια που κάθε χρόνο παρουσιάζουν σταθερή ποιότητα.
Η τεχνητή λίμνη πηγών Αώου, πολύ κοντά στο σημείο όπου καλλιεργούνται οι πατάτες.

Η πατάτα της Πίνδου

Σε υψόμετρο 1.400 μ., στις πλαγιές της Πίνδου, καλλιεργείται η πατάτα Χρυσοβίτσας, ένα άγνωστο στην Αθήνα, αλλά εκλεκτό προϊόν της ηπειρώτικης γης. 
Μπακαλιάρος Ατλαντικού

Μπακαλιάρος Ατλαντικού

Η ιστορία του παστού φιλέτου μπακαλιάρου του Ατλαντικού είναι μια σημαντική ιστορία ναυτοσύνης, επιχειρηματικότητας, αλλά και περιβαλλοντικής καταστροφής. Είναι ένα μάθημα στον τομέα της διαχείρισης της αλιείας που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας σήμερα.
Πιπεριές καυτερές

Πιπεριές καυτερές

Φρέσκες ή λιαστές, λιγότερο ή περισσότερο καυτερές, μαζί με διάφορα μυρωδικά, οι πιπεριές τσίλι γίνονται σάλτσα ή πάστα και αποτελούν άρτυμα για πολλά φαγητά.
Κάθε λαχανικό στον καιρό του

Κάθε λαχανικό στον καιρό του

Σεβόμαστε την εποχικότητα της φύσης, τρώμε λαχανικά όταν είναι ο καιρός τους, αποφεύγοντας περιττά χημικά και λιπάσματα.
Πράσα

Πράσα

Γλυκά και με έντονη γεύση, προσθέτουν νοστιμιά στα χειμερινά γιαχνιστά, σε πίτες και τάρτες.
Ο αμυγδαλάς από τα Κανάλια

Ο αμυγδαλάς από τα Κανάλια

Γεύση παλιά, νοσταλγική, γλυκιά και μια ιδέα πικραμυγδαλένια, αποκαλύπτεται μέσα από ένα σκληρό κέλυφος. Τα αμύγδαλα του Βόλου δεν θα μπορούσαν να είναι ΠΟΠ;
Κάστανα απ’ τα ψηλά βουνά

Κάστανα απ’ τα ψηλά βουνά

Θα τα βρούμε στις αγορές και στα μανάβικα με τη διάκριση της γεωγραφικής προέλευσής τους. Τα κάστανα ξεχωρίζουν όχι από την ποικιλία, αλλά από την καταγωγή.
Έπεσαν τα κάστανα

Έπεσαν τα κάστανα

Παρά την παρατεταμένη καλοκαιρία, το τελευταίο προπύργιο του φθινοπώρου, ο αγκαθωτός «αχινός» του κάστανου, άνοιξε και μας χάρισε τα δώρα του. Πάνω στην ώρα για τα γιορτινά μας μαγειρέματα.
Mια σπάνια ντελικατέτσα

Mια σπάνια ντελικατέτσα

Τέσσερα είδη καβουρμά από λημνιακά ζώα με οικογενειακή συνταγή φτιάχνει το εργαστήρι «Παλαίστρος».
Τα σπάνια τυριά της Αμοργού

Τα σπάνια τυριά της Αμοργού

«Το δικό μας τυρί δε βγαίνει εύκολα. Είναι απόσταγμα πέτρας, όχι γρασιδιού» λέει ο βοσκός Γιώργος Βλαβιανός.
Down Village: Μαύρο σκόρδο Βόλου

Down Village: Μαύρο σκόρδο Βόλου

Τι είναι το Down Village, τι είναι το μαύρο σκόρδο, τι σχέση έχει με το τσιπουράδικο Μεζέν, και πως συνδέονται όλα αυτά με το τυροκομείο Καρακάνα και το αλλαντοποιείο Τσιανάβα;
Τα παλαιωμένα

Τα παλαιωμένα

Τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά τυριά μακράς παλαίωσης μικρών παραγωγών. «Καλοψημένα», με τη γοητεία της ηλικίας τους, κερδίζουν επάξια μια θέση στο γιορτινό τραπέζι.
Ε όχι και «σιγά τα λάχανα»

Ε όχι και «σιγά τα λάχανα»

Αν και αργοπορημένα φέτος, λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας, τα λάχανα είναι εδώ: κλασικά, αφράτα κοζανίτικα, σκούρα, κινέζικα, Βρυξελλών και κόκκινα, για τουρσιά, σαλάτες και ευρηματικά μαγειρευτά.
Βότανα βιολογικά από τον Χολομώντα

Βότανα βιολογικά από τον Χολομώντα

Όλος ο θησαυρός της ελληνικής φύσης συσκευασμένος κομψά και διαθέσιμος στην αγορά από μια οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό Ταξιάρχης, στη Χαλκιδική.
Το θυμωμένο τυρί  των Ζακυνθινών

Το θυμωμένο τυρί των Ζακυνθινών

Στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου ο Παναγιώτης Μπάστας, τρίτη γενιά τυροκόμος, παράγει ένα παραγνωρισμένο αλλά μοναδικό τυρί, το ζακυθινό λαδοτύρι.
Το ισχυρό τηγάνι

Το ισχυρό τηγάνι

28 εκ. διάμετρος, 10 χιλιοστά πάχος, 25 χρόνια εγγύηση στη μεταφορά θερμότητας και 5 χρόνια στην αντικολλητική επίστρωση. Ένα σκεύος για βαριά χρήση.

Αφιερώματα