ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Ο αμυγδαλάς από τα Κανάλια

Ο αμυγδαλάς από τα Κανάλια

Γεύση παλιά, νοσταλγική, γλυκιά και μια ιδέα πικραμυγδαλένια, αποκαλύπτεται μέσα από ένα σκληρό κέλυφος. Τα αμύγδαλα του Βόλου δεν θα μπορούσαν να είναι ΠΟΠ;
Κάστανα απ’ τα ψηλά βουνά

Κάστανα απ’ τα ψηλά βουνά

Θα τα βρούμε στις αγορές και στα μανάβικα με τη διάκριση της γεωγραφικής προέλευσής τους. Τα κάστανα ξεχωρίζουν όχι από την ποικιλία, αλλά από την καταγωγή.
Έπεσαν τα κάστανα

Έπεσαν τα κάστανα

Παρά την παρατεταμένη καλοκαιρία, το τελευταίο προπύργιο του φθινοπώρου, ο αγκαθωτός «αχινός» του κάστανου, άνοιξε και μας χάρισε τα δώρα του. Πάνω στην ώρα για τα γιορτινά μας μαγειρέματα.
Mια σπάνια ντελικατέτσα

Mια σπάνια ντελικατέτσα

Τέσσερα είδη καβουρμά από λημνιακά ζώα με οικογενειακή συνταγή φτιάχνει το εργαστήρι «Παλαίστρος».
Τα σπάνια τυριά της Αμοργού

Τα σπάνια τυριά της Αμοργού

«Το δικό μας τυρί δε βγαίνει εύκολα. Είναι απόσταγμα πέτρας, όχι γρασιδιού» λέει ο βοσκός Γιώργος Βλαβιανός.
Down Village: Μαύρο σκόρδο Βόλου

Down Village: Μαύρο σκόρδο Βόλου

Τι είναι το Down Village, τι είναι το μαύρο σκόρδο, τι σχέση έχει με το τσιπουράδικο Μεζέν, και πως συνδέονται όλα αυτά με το τυροκομείο Καρακάνα και το αλλαντοποιείο Τσιανάβα;
Τα παλαιωμένα

Τα παλαιωμένα

Τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά τυριά μακράς παλαίωσης μικρών παραγωγών. «Καλοψημένα», με τη γοητεία της ηλικίας τους, κερδίζουν επάξια μια θέση στο γιορτινό τραπέζι.
Ε όχι και «σιγά τα λάχανα»

Ε όχι και «σιγά τα λάχανα»

Αν και αργοπορημένα φέτος, λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας, τα λάχανα είναι εδώ: κλασικά, αφράτα κοζανίτικα, σκούρα, κινέζικα, Βρυξελλών και κόκκινα, για τουρσιά, σαλάτες και ευρηματικά μαγειρευτά.
Βότανα βιολογικά από τον Χολομώντα

Βότανα βιολογικά από τον Χολομώντα

Όλος ο θησαυρός της ελληνικής φύσης συσκευασμένος κομψά και διαθέσιμος στην αγορά από μια οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό Ταξιάρχης, στη Χαλκιδική.
Το θυμωμένο τυρί  των Ζακυνθινών

Το θυμωμένο τυρί των Ζακυνθινών

Στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου ο Παναγιώτης Μπάστας, τρίτη γενιά τυροκόμος, παράγει ένα παραγνωρισμένο αλλά μοναδικό τυρί, το ζακυθινό λαδοτύρι.
Το ισχυρό τηγάνι

Το ισχυρό τηγάνι

28 εκ. διάμετρος, 10 χιλιοστά πάχος, 25 χρόνια εγγύηση στη μεταφορά θερμότητας και 5 χρόνια στην αντικολλητική επίστρωση. Ένα σκεύος για βαριά χρήση.
Οι κρυμμένοι θησαυροί του «Άστρον»

Οι κρυμμένοι θησαυροί του «Άστρον»

Στην οδό Βουλής βρίσκεται ένα «ανοιχτό μουσείο» κρυστάλλου και πορσελάνης, με συλλεκτικά κομμάτια ελληνικών και ευρωπαϊκών οίκων σε τιμές για κάθε πορτοφόλι.
Το ταχίνι  της παραμεθορίου

Το ταχίνι της παραμεθορίου

Στα ορεινά και λοφώδη κτήματά του στα Βρυσικά Διδυμοτείχου, ο Θανάσης Πολυζωίδης καλλιεργεί βιολογικό σουσάμι από ντόπιο σπόρο Έβρου.
Το θυμωμένο τυρί  των Ζακυνθινών

Το θυμωμένο τυρί των Ζακυνθινών

Στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου ο Παναγιώτης Μπάστας, τρίτη γενιά τυροκόμος, παράγει ένα παραγνωρισμένο αλλά μοναδικό τυρί, το ζακυθινό λαδοτύρι.
Πού θα βρούμε κασκαβάλ και πάστες κάρι;

Πού θα βρούμε κασκαβάλ και πάστες κάρι;

Το ξέρατε ότι η ελληνική αγορά έχει γιαμ αφρικανικά, yuzu Ιαπωνίας και λατινοαμερικανική ζάχαρη πανέλα; Βεβαίως! Και έχει και ρωσικά πελμένι made in Καλλιθέα, και σοκολατάκια από τη Μόσχα και χαρίσα από την Τυνησία, και άλλα εξωτικά.
Το εκλεκτό μηλόξιδο  των Ντελήδων

Το εκλεκτό μηλόξιδο των Ντελήδων

Μηλοπαραγωγοί από το 1950, η οικογένεια Ντελή παράγει βιολογικά μήλα και ένα νόστιμο μηλόξιδο, αφιλτράριστο και χωρίς θειώδη.
Η Νένα δοκιμάζει ντοματοχυμό

Ένας εξαίσιος ντοματοχυμός

«Mala peruviana», δηλαδή «κακιά περουβιανή», είναι η πρώτη ονομασία που πήρε η ντοματιά όταν ήρθε στην Ευρώπη. Είναι επίσης η ονομασία ενός από τους πλέον εκλεκτούς χυμούς ντομάτας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Αύριο έχει ντολμάδες

Αύριο έχει ντολμάδες

Ένα βιβλίο αναφοράς για την παραδοσιακή τουρκική κουζίνα, με 550 συνταγές από τον Τούρκο σεφ Musa Dagdeviren.

Αφιερώματα