ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Η φέτα του Αλμυρού έχει ισχυρό διαβατήριο

Η φέτα του Αλμυρού έχει ισχυρό διαβατήριο

Η φέτα του τυροκομείου Ρούσσα μάς κάνει υπερήφανους στις πέντε ηπείρους, όπως επίσης το γαλοτύρι αλλά και το γιαούρτι του, το οποίο ορέχτηκε μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ.
Τα σκουμπριά πασπαλίζονται με μπούκοβο και καπνίζονται στο εργαστήριο για έναν από τους κορυφαίους τσιπουρομεζέδες.

Αλίπαστα made in Volos

Γαύρος, σαρδέλες και κολιοί από τα τρεχαντήρια του Παγασητικού και του βόρειου Αιγαίου στα καπνιστήρια του Βελεστίνου.
Ταχίνια A΄ διαλογής

Ταχίνια A΄ διαλογής

Όσα ξεχωρίσαμε από τη βόλτα μας στα μπακάλικα: ταχίνια μικρών παραγωγών με ωραία υφή και διακριτή γεύση.
Μια γεωγραφία της κυπριακής κουζίνας

Μια γεωγραφία της κυπριακής κουζίνας

Για τους αμύητους στην κυπριακή κουζίνα αυτό το βιβλίο κομίζει γνώση και νοστιμιά μέσα από απλές, καθημερινές συνταγές –παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες–, που βασίζονται στη λιτή αλλά και σοφή «κουζίνα της επιβίωσης» της Κύπρου.
Ο Γιώργος Φάρρος, πρώην νταλικέρης, νυν τυροκόμος και η εκπληκτική θέα στη Βασιλίτσα και στον Σμόλικα από το τυροκομείο.

Το μανούρι που ωριμάζει στον αέρα

Σκέτο βούτυρο είναι αυτό το μπλατσιώτικο αερομάνουρο του τυροκομείου Τζιάλλα στα Γρεβενά, το οποίο δεν είναι μόνο το νοστιμότερο στην κατηγορία του, αλλά και ένα κορυφαίο ελληνικό τυρί.
Λουκάνικα ράτσας

Λουκάνικα ράτσας

Τα χωριάτικα και τα... avant-garde: μπουτίκ λουκάνικα από αξιόλογους παραγωγούς, πολλά εκ των οποίων δεν περιέχουν καν συντηρητιικά.
Το «μέλι συνειδήσεως» του κυρίου Ζαφειρόπουλου

Το «μέλι συνειδήσεως» του κυρίου Ζαφειρόπουλου

Χρυσό, λαμπυρίζον, με περλέ ανταύγειες. Πυκνόρρευστη, μεταξένια υφή. Γεύση εξαιρετική. Το βραβευμένο μέλι ελάτης του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου είναι το γλυκό απόσταγμα των βουνών της Πελοποννήσου.
Οι απόκριες θέλουν μαντολάτο

Οι απόκριες θέλουν μαντολάτο

Στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, η μαντολατοποιία «Ζάκυνθος - Α. Κοτσώνη» συνεχίζει να παρασκευάζει το παλιό καλό.
Ραπανάκια για την όρεξη

Ραπανάκια για την όρεξη

Ωμά ή μαγειρεμένα, σε σούπες, σάλτσες ή σαλάτες, όπως κι αν τα χρησιμοποιήσουμε, τα αδικημένα ραπανάκια ομορφαίνουν και εμπλουτίζουν γευστικά τα μαγειρέματά μας.
Κάρδαμο γεμάτο βιταμίνες

Κάρδαμο γεμάτο βιταμίνες

Το μυρωδάτο κάρδαμο και το ξαδελφάκι του νεροκάρδαμο σε απολαυστικές περιπέτειες...
 Tα ψάρια του μήνα

Tα ψάρια του μήνα

Λόγω των κρύων, έχουμε πληθώρα ψαριών και θαλασσινών με νοστιμότερη σάρκα!
Σκορδο το καυτερό

Σκορδο το καυτερό

Ο μυρωδάτος βολβός, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής κουζίνας και απαραίτητο συστατικό στις περισσότερες σάλτσες, σε ντιπ καθώς και σε σούπες, έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και εχθρούς.
Ο χάρτης των εκλεκτών

Ο χάρτης των εκλεκτών

Κυπριακά κολοκάσια, χρωματιστά καρότα, φύλλα μουστάρδας, σμέουρα Ηλείας, παστινάκια Ιεράπετρας – ό,τι νοστιμότερο στην αγορά ζαρζαβατικών, από «επίμονους κηπουρούς», από παραγωγούς που σέβονται τη δουλειά τους και τον καταναλωτή.
Ξεροψησίματα στην εντέλεια

Ξεροψησίματα στην εντέλεια

Ταψιά με ενσωματωμένη σχάρα για να ροδίσουν ολόγυρα η γαλοπούλα, τα ρολά και κάθε μεγάλο κομμάτι κρέατος.
Μπαρμπούνι σκέτη αρχοντιά

Μπαρμπούνι σκέτη αρχοντιά

Απολαύστε τα πεντανόστιμα αυτά ψάρια μαρινάτα, σαβόρο, τηγανητά με ταραμά και δυόσμο, στο φούρνο με πράσο και μυρωδικά.
Βούτυρο κορυφής

Βούτυρο κορυφής

Παράδειγμα προϊόντος «μπουτίκ», το βούτυρο του Ιδρύματος Μιχαήλ Τοσίτσα παρασκευάζεται με τρόπο παραδοσιακό, ακολουθεί την εποχικότητα, έχει γεύση και άρωμα διακριτά.
 Οι σοκολατοποιοί Τάσος Θεοδοσιάδης (αριστερά) και Άρης Φλόκας (δεξιά).

Από το Περού έως το Παγκράτι μία σοκολάτα δρόμος

Δύο νέοι αυτοδίδακτοι σοκολατοποιοί προμηθεύονται σπόρους κακάο υψηλής ποιότητας και φτιάχνουν από το μηδέν χειροποίητες, βιολογικές και ηθικού δικαίου πλάκες σοκολάτας.
Τα χειμερινά φρούτα και τα μυστικά τους

Τα χειμερινά φρούτα και τα μυστικά τους

Ολόδροσοι και καμαρωτοί οι λωτοί στη λαϊκή του Σαββάτου, κλείνουν το μάτι στους λίγους μυημένους. Πιο δημοφιλή τα κυδώνια, έχουν συνηθίσει τις κατσαρόλες. Τα κάστανα και τα ρόδια δεν αμφιβάλλουν επίσης οτι είναι χρειαζούμενα – θα μπουν στη γέμιση της γαλοπούλας, σε σαλάτες, σε σούπες. Πλούσια τα δώρα τον χειμώνα, δίνουν τον τόνο στο τραπέζι και δικαίως.
Ζεστά από το τυπογραφείο

Ζεστά από το τυπογραφείο

Ξεφυλλίζουμε τις γαστρονομικές εκδόσεις τελευταίας εσοδείας και περνάμε πολλές απολαυστικές ώρες ανάγνωσης, μαθαίνοντας για το θηραϊκό κρασί, τις γαστρονομικές κοινότητες, το τραπέζι των αρχαίων Αθηναίων, την κουζίνα της Νάξου και τον μεγαλύτερο σεφ όλων των εποχών, τον Καρέμ.

Αφιερώματα