ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Βούτυρο κορυφής

Βούτυρο κορυφής

Παράδειγμα προϊόντος «μπουτίκ», το βούτυρο του Ιδρύματος Μιχαήλ Τοσίτσα παρασκευάζεται με τρόπο παραδοσιακό, ακολουθεί την εποχικότητα, έχει γεύση και άρωμα διακριτά.
 Οι σοκολατοποιοί Τάσος Θεοδοσιάδης (αριστερά) και Άρης Φλόκας (δεξιά).

Από το Περού έως το Παγκράτι μία σοκολάτα δρόμος

Δύο νέοι αυτοδίδακτοι σοκολατοποιοί προμηθεύονται σπόρους κακάο υψηλής ποιότητας και φτιάχνουν από το μηδέν χειροποίητες, βιολογικές και ηθικού δικαίου πλάκες σοκολάτας.
Τα χειμερινά φρούτα και τα μυστικά τους

Τα χειμερινά φρούτα και τα μυστικά τους

Ολόδροσοι και καμαρωτοί οι λωτοί στη λαϊκή του Σαββάτου, κλείνουν το μάτι στους λίγους μυημένους. Πιο δημοφιλή τα κυδώνια, έχουν συνηθίσει τις κατσαρόλες. Τα κάστανα και τα ρόδια δεν αμφιβάλλουν επίσης οτι είναι χρειαζούμενα – θα μπουν στη γέμιση της γαλοπούλας, σε σαλάτες, σε σούπες. Πλούσια τα δώρα τον χειμώνα, δίνουν τον τόνο στο τραπέζι και δικαίως.
Ζεστά από το τυπογραφείο

Ζεστά από το τυπογραφείο

Ξεφυλλίζουμε τις γαστρονομικές εκδόσεις τελευταίας εσοδείας και περνάμε πολλές απολαυστικές ώρες ανάγνωσης, μαθαίνοντας για το θηραϊκό κρασί, τις γαστρονομικές κοινότητες, το τραπέζι των αρχαίων Αθηναίων, την κουζίνα της Νάξου και τον μεγαλύτερο σεφ όλων των εποχών, τον Καρέμ.
Αυγοτάραχο πρεβέζης, λικουρίνος απο τη Λήμνο

Αυγοτάραχο πρεβέζης, λικουρίνος απο τη Λήμνο

Πολλές, εξαίρετες και προσιτές οι επιλογές με ελληνική υπογραφή στον μπουφέ του ρεβεγιόν, για όσους θέλουν να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με νοστιμιές του υγρού στοιχείου.
Kουζινικά συλλεκτικής αξίας

Kουζινικά συλλεκτικής αξίας

Χειροποίητα και ελληνικά, φτιαγμένα από τεχνίτες του πηλού, του ξύλου, του τσιμέντου! Τέτοια θα είναι φέτος τα δώρα που θα προσφέρουμε στους φίλους - αντικείμενα χρηστικά, με συλλεκτική αξία και εικαστική διαχρονικότητα.
Η κουζίνα της πυργοδέσποινας

Η κουζίνα της πυργοδέσποινας

Μια πολυτελής έκδοση με μαγευτικές φωτογραφίες και 60 συνταγές από την όχι και τόσο ταπεινή καθημερινότητα της Αυστραλέζας Jane Webster και της οικογένειάς της σε έναν πύργο στη γαλλική εξοχή.
100% φυσικά αλλαντικά

100% φυσικά αλλαντικά

Φυσικής ωρίμασης, χωρίς νιτρώδη, με μόνα συντηρητικά το αλάτι, το λίπος και τα μπαχαρικά τους, είναι τα αλλαντικά για το γιορτινό μας τραπέζι.
Κλασικό γενικής χρήσης, 9 εκ., Sakai Takayuki Mirrored Damascus, 85 €, Starshaker

Οι ήρωες των λίγων εκατοστών

Κλασικά μικρά μακρόστενα μαχαίρια πολλαπλών χρήσεων, μίνι εκδοχές του μαχαιριού του σεφ, πριονωτά, αλλά και παπαγαλάκια.
Πρωτόλαδο εκ Χαλκιδικής, σφύζον

Πρωτόλαδο εκ Χαλκιδικής, σφύζον

Δοκιμάσαμε τη νέα σοδειά του Πρωτόλαδου «Στατήρ» που μόλις κυκλοφόρησε. Εξαιρετική χρονιά η φετινή, έδωσε ένα λάδι πυκνό, με ωραία πικράδα και γευστικό βάθος.
H Thesauri παράγει χαβιάρι Ossetra και Baerii.

Αυθεντικό χαβιάρι από την Άρτα

Η εταιρεία Thesauri στο Ψαθοτόπι Άρτας παράγει τα τελευταία 17 χρόνια χαβιάρι επί ελληνικού εδάφους, από καθαρόαιμους οξύρρυγχους και χωρίς συντηρητικά.
100% πρόβεια

100% πρόβεια

Δυσεύρετα, αλλά με τόσο εθιστική γεύση είναι τα αμιγώς πρόβεια τυριά, και όσοι δεν φοβηθούν τα βουκολικά τους αρώματα και τα αναζητήσουν θα εκτιμήσουν την έντονη νοστιμιά τους και τη βουτυράτη και κρεμώδη υφή τους.
Τα βιβλία των καλοφαγάδων

Τα βιβλία των καλοφαγάδων

Από τις αμέτρητες νέες διεθνείς γαστρονομικές εκδόσεις «ψαρεύουμε» τις πιο ενδιαφέρουσες στα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία.
Τι είναι το καρέ;

Τι είναι το καρέ;

Λίγο πριν τις γιορτινές αγορές ενημερωνόμαστε σωστά.
Με έναν πλάστη στο χέρι

Με έναν πλάστη στο χέρι

Ένα βιβλίο για όσους αγαπούν τις πίτες, τις ζύμες και κάθε λογής ζυμαράκια, και θέλουν να μάθουν να τα φτιάχνουν στο σπίτι. Μυστικά και οδηγίες για διάφορα είδη φύλλου και πολλές νόστιμες συνταγές.
Ο καιρός φέρνει τα λάχανα

Ο καιρός φέρνει τα λάχανα

Είναι από τα αγαπημένα κηπευτικά του χειμώνα. Πρωταγωνιστεί σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο σε διάφορες παραλλαγές. Μαθαίνουμε τις ποικιλίες του και διάφορους τρόπους να το σερβίρουμε.
Ξέρετε τι είναι η αερόπρεσα;

Ξέρετε τι είναι η αερόπρεσα;

Από το 2005 που εφευρέθηκε, απέκτησε αμέσως φανατικούς, χάρη στην ευκολία στη χρήση και στις επιλογές που προσφέρει.
Κολοκύθα δεν είναι μόνο μία

Κολοκύθα δεν είναι μόνο μία

Οι ποικιλίες του φθινοπωρινού λαχανικού είναι πάμπολλες. Στην Ελλάδα καλλιεργούμε τουλάχιστον επτά.
Παξιμάδια  ετών 60

Παξιμάδια ετών 60

Τραγανό, με συνεκτική δομή και συνάμα αφράτο, που λίγο αν το βουτήξεις στο ζουμί της σαλάτας ή στο λαδερό, γίνεται σαν κανονικό ψωμί.
Δύο από τις κυρίες την ώρα της δουλειάς: η κ. Κανέλλα Καλαϊτζίδου ανοίγει το φύλλο, η κ. Βαρβάρα Τσιτσεκίδου το ψήνει στο τζάκι.

Το success story των γυναικών του Αγίου Αντωνίου

Eίκοσι δυναμικές γυναίκες από το χωριό Άγιος Αντώνιος στη Θεσσαλονίκη, με ταλέντο στο μαγείρεμα και στο να μη το βάζουν κάτω, παράγουν δαντελένια φύλλα περέκ και παραδοσιακά ζυμαρικά με ποντιακές συνταγές.

Αφιερώματα