ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  /  

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Οτσια γιάιτσα (αυγά μάτια)

Μερίδες: 4
Χρόνος: περίπου 30'
Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολο
Γαστρονόμος

Επιμέλεια: Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Αποθήκευση για αργότερα

Η 80χρονη Αννα Παπαγεωργίου ετοίμασε αυτήν τη συνταγή με σλάβικη καταγωγή και ονομασία και μάλιστα την έκανε στη φωτιά της ξυλόσομπας. Το αλευρόνερο «παίρνει» διάφορες παραλλαγές και εμπλουτίζεται με σέλινο, πράσο, ντομάτα, για να γίνει μια κανονική σούπα όπου μέσα βράζουν τα αυγά.

Υλικά

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1½ κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • καυτό κόκκινο λάδι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλευρόνερο. Τα αυγά θα βυθιστούν και θα βράζουν μαζί με το ζουμί. Τα βράζουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν (τα θέλουμε ελαφρώς μελάτα). Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι καυτερό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο με λίγο από το ζουμί τους και περιχύνουμε με το καυτό κόκκινο λάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ