30'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το αρνί
Για τις πιπεριές
Διαδικασία
Πιπεριές
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο, σκορπίζουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μια σακούλα τροφίμων ή μεμβράνη για να ιδρώσουν.
- Τις ξεφλουδίζουμε όσο ακόμη είναι ζεστές, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, ραντίζουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Γιουβέτσι
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά το κρέας για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα, συμπληρώνουμε άλλα 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κοτσάνια μαϊντανού για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε την κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα, να ξεκολλήσουν τα γλάσα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
- Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε 700 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα + 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα και προσθέτουμε το κριθαράκι, τις πιπεριές, τον ζεστό ζωμό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να λιώσει το τυρί.