
Υλικά
- 1 κουτί Μείγμα για Κέικ Sweet & Balance
- 35 γρ. (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance
- 100 γρ. (4 κουτ. σούπας ) μαργαρίνη
- 100 γρ. (4 κουτ. σούπας ) βούτυρο γάλακτος
- 250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5% λιπαρά
- 100 γρ. γιαούρτι 1,5% λιπαρά
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
- 7 γρ. (1 ½ κοφτό κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ το Μίγμα Β από το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance με τους κρόκους, το βούτυρο και τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, το γιαούρτι,το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το σιμιγδάλι και το Μίγμα Α από το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance αφού πρώτα το ανακατέψετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί το 1 φλιτζ. τσαγιού Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε ελαφριά. Αδειάζετε το μίγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 25 εκατοστών ή σε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 23 x 33 εκατοστών. Ψήνετε για 45 λεπτά στον αέρα στους 150οC και για 15 λεπτά στους 180οC. Αφήνετε το Ραβανί να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 350ml (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) νερό με το υπόλοιπο γλυκαντικό για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλύκισμα.
Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!
ΠΗΓΗ: www.sweetandbalance.gr