10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για 1 κιλό καρότα

Διαδικασία

  1. Για τα ψητά καρότα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Aπλώνουμε  τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  5. Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους).
  6. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Ξεφουρνίζουμε τα ψητά καρότα και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών