10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 1 πίτσαΔιαδικασία
- Για την ατομική πίτσα με αυγό ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε την πίτα με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, θρυμματίζουμε από πάνω το τυρί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Σπάμε το αυγό στο κέντρο της πίτας και την ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί και να ψηθεί το αυγό όσο μας αρέσει.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα δυόσμου, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Μυστικά
* Το σεβρ είναι μαλακό κατσικίσιο τυρί εκ Γαλλίας, με ξεχωριστή γεύση – το βρίσκουμε σε καλά τυροπωλεία και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ελληνικό σεβρ βρίσκουμε από το τυροκομείο Μετσόβου και τον Ιναχο (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία). Εναλλακτικά, βάζουμε άλλο αιγινό ή αιγοπρόβειο μαλακό τυρί, π.χ. μανούρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 94.