ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά ομελέτα με φρέσκα κρεμμυδάκιαΑυγά ομελέτα με φρέσκα κρεμμυδάκια
15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τους κύβους ντομάτας σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίξουν τα περιττά υγρά τους, και τους αφήνουμε εκεί μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.
  2. Κόβουμε το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε σε μικρά κυβάκια.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το νερό, και νοστιμίζουμε με πιπέρι και ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι.
  4. Σε ένα μεγάλο (κατά προτίμηση) αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις λωρίδες του παστουρμά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας γρήγορα, μέχρι να ζεσταθούν καλά. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να ζεσταθούν, αλλά όχι να μαραθούν και να ψηθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και αμέσως σκορπίζουμε παντού τα κομματάκια του τυριού και τον ψιλοκομμένο δυόσμο (αν τον χρησιμοποιήσουμε). Σείουμε τακτικά το τηγάνι (δεν ανακατεύουμε) και ψήνουμε την ομελέτα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί από την κάτω πλευρά.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι μεγαλύτερης διαμέτρου και, πιέζοντάς το σφικτά στο σκεύος, αναποδογυρίζουμε με προσοχή το τηγάνι. Αφήνουμε την ομελέτα να γλιστρήσει από το καπάκι και να πέσει στο τηγάνι, με την ωμή πλευρά προς τα κάτω, και την ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί και αυτή - προσέχουμε να μην την παραψήσουμε.
  6. Τη βάζουμε σε μια πιατέλα (ή σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής) και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Την κόβουμε σε καρεδάκια, όσο μεγάλα θέλουμε.
  7. Τη σερβίρουμε κρύα.

Μυστικά

Αν μας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του παστουρμά, μπορούμε πολύ εύκολα να αφαιρέσουμε το τσιμένι, ξύνοντάς το με ένα μαχαίρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 63.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών