ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέταΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την στραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και τον άνηθο μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
  3. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να πήξουν και να γίνει η στραπατσάδα.
  4. Προσθέτουμε το ανθότυρο και τα ντοματίνια, αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε, αν θέλουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε την στραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα αυγά, λόγω της ιδιαίτερης υφής και μυρωδιάς τους, αποτελούν κλασικό πεδίο οινικών... εκτελέσεων. Όμως υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις και παραθυράκια για να μπορούμε να κάνουμε μερικούς επιτυχημένους συνδυασμούς. Όπως αυτός του πρωινού ή brunch στα καθ’ ημάς...«Scrambled» ή τηγανητά αυγά, αλλά και ένα τραγανό Croque madame, θα ξετρελαθούν με ένα βιταμινούχο κοκτέιλ mimosa! Μισό ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού και αφρώδης οίνος (η αυθεντική συνταγή περι- έχει σαμπάνια και λίγο Grand Marnier, που είναι προτιμότερο να παραλείψετε στην «πρωινή» εκδοχή). Πρέπει να πούμε ότι τα αφρώδη είναι τα πλέον κατάλληλα κρασιά για να συνοδεύσουν πιάτα με αυγά. Αν όμως οι φυσαλίδες σάς «ζαλίζουν», κλείστε το μάτι σε ένα τρυφερό ροζέ, ένα ντροπαλό σαββατιανό, ένα sauvignon blanc ή ένα Chardonnay, σε κάθε περίπτωση χωρίς καθόλου βαρέλι. Αν τέλος τα αυγά είναι πρόσχη μαγια να γεμίσουμε το πιάτο μας μπέικον, λουκάνικα και πλούσιες κόκκινες σάλτσες, ένα φρέσκο, φρουτώδες Αγιωργίτικο θα μας αποζημιώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών