ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκουνουπίδι με ελιές και σάλτσα αντζούγιαςΚουνουπίδι με ελιές και σάλτσα αντζούγιας
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

Για το κουνουπίδι

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το τσίλι και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες.
  3. Σοτάρουμε το κουνουπίδι για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και 200 ml ζεστό νερό.
  5. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το κουνουπίδι λαδερό με πατατές και πράσα.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών