ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣrevithia-me-spanaki-gastronomosΡεβύθια με σπανάκι
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό και σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας.
  2. Προσθέτουμε τη δάφνη και το σέλερι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη και το σέλερι.
  3. Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον γλυκάνισο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. (Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, αν και τα υγρά από το σπανάκι συνήθως αρκούν.)
  6. Σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών