15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα ζυμαρικά με μπρόκολο, φέτα και ρίγανη, ζεματίζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 5 λεπτά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ιδανικά προσθέσει και μερικά παγάκια, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε.
- Στο νερό μέσα στο οποίο βράσαμε το μπρόκολο ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι. Τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στην αρχή τις σκελίδες του σκόρδου και τις σοτάρουμε για μισό λεπτό, ίσα να αρωματιστεί το λάδι.
- Πετάμε τις σκελίδες και προσθέτουμε το μπρόκολο.
- Το φέρνουμε 1-2 βόλτες να λαδωθεί καλά και να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη φέτα, τη ρίγανη και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη διαλυθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι (με μέτρο αν το τυρί που έχουμε βάλει είναι αλμυρό) και πιπέρι και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με μπρόκολο, φέτα και ρίγανη με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.