ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάλτσα ντομάτας για όλο τον χρόνοΣάλτσα ντομάτας για όλο τον χρόνο (Video)

Μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα καλύπτει τη βάση με φρέσκες ντομάτες (τώρα που είναι στην εποχή τους), είτε να χρησιμοποιήσου με κονσέρβα, συμπυκνωμένο χυμόντομάτας, ακόμη και πελτέ. το σημαντικό είναι η σάλτσα να βράσει τόσο ώστε να είναι ελαφρώς συμπυκνωμένη, να μη βγάλει υγρά στο ζυμάρι και το μαλακώσει. λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο, ελαιόλαδο και κάποιο μυρωδικό, όπως βασιλικός ή δυόσμος, θα της δώσουν την απαραίτητα νοστιμιά. η γεύση της δεν πρέπει να είναι έντονη· σκοπός είναι να «δέσει» με τα υλικά που θα προστεθούν από πάνω και να τα αναδείξει, όχι να τα καλύψει. υπολογίζουμε πως για μια πίτσα 38 – 40 εκ. δεν θα χρειαστούμε περισσότερες από 3 – 4 κουτ. σούπας σάλτσα. εδώ σας δίνουμε μια βασική συνταγή-πασπαρτού για σχεδόν όλες τις πίτσες που ακολουθούν.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 170 ml

Για περίπου 170 ml

Διαδικασία

  1. Για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, η νοστιμιά της βάσης ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδογια περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο, στο ψυγείο, για περίπου 3 - 4 μέρες.

Μυστικά

Για εντονότερη και πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά της σάλτσας 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια, και 1 φέτα μπέικον, ψιλοκομμένη. Τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μαγειρέματος κανονικά.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών