ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλεΜπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλε
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 10 μικρά βάζα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπιτική κέτσαπ, αρχικά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε µέτρια φωτιά, µαζί µε το σκόρδο, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το ξύλο κανέλας, τον κόλιανδρο και την πιπερίτσα για 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν και να σκορπίσουν τα αρώµατά τους.
  2. Στη συνέχεια, τρίβουµε τις ντοµάτες και τις αδειάζουµε στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουµε το κονκασέ, 2 φλιτζ. νερό και χαµηλώνουµε τη φωτιά, ώστε το µείγµα να σιγοβράζει. Πρέπει να συµπυκνωθεί τόσο, ώστε ο όγκος να µειωθεί στο µισό.
  4. Αφαιρούµε την κανέλα.
  5. Ρίχνουµε τον βασιλικό και µεταφέρουµε το µείγµα στο µπλέντερ.
  6. Περνάµε τη σάλτσα από ψιλό σουρωτήρι και τη βάζουµε σε µια καθαρή κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουµε το ξίδι και τη ζάχαρη.
  8. Βάζουµε πάλι στη φωτιά µέχρι να πάρει µία βράση. Χαµηλώνουµε και σιγοβράζουµε µέχρι να δέσει και να µοιάζει µε ρευστή κέτσαπ.
  9. Χτυπάµε στο µπλέντερ και περνάµε άλλη µία φορά από ένα ψιλό σουρωτήρι, ώστε να µη µείνει κάποιο κοµµατάκι.
  10. Φυλάµε την κέτσαπ σε βαζάκι µέχρι και τρεις µήνες, στο ψυγείο.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών