30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8 άτομα

 Για το κοτόπουλο

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ. απλώνουμε το φύλλο και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε ομοιόμορφα το φύλλο. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και αλατοπίπεροκαι ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το εστραγκόν, τη ρίγανη και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Ανακατεύουμε το κατίκι με το γιαούρτι, το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί με την υπόλοιπη σάλτσα. Αδειάζουμε στη βάση κανταΐφι το κοτόπουλο με τη σάλτσα, τακτοποιούμε όμορφα και σερβίρουμε.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών