ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Η αυθεντική ιταλική καρµπονάρα

Η συνταγή της αυθεντικής ιταλικής καρμπονάρας από τον Χριστόφορο Πέσκια.


Υλικά για 4 άτομα: 200 γρ. πανσέτα (µπέικον), ιδανικά σε ένα ενιαίο κοµµάτι, 60 ml λευκό ξηρό κρασί (υλικό που προσθέτει ο σεφ για να «σπάσει» την έντονη μυρωδιά του αυγού), λίγο αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι, 4 - 6 αυγά (ανάλογα με το πόσο πλούσια θέλουμε τη σάλτσα), 150 - 200 γρ. τριµµένο τυρί (παρµεζάνα, κεφαλοτύρι, παλαιωµένη γραβιέρα), 1 πακέτο ζυµαρικά της αρεσκείας µας (προτιµότερο σπαγκέτι), ψιλοκοµµένος µαϊντανός, για το σερβίρισµα

Προετοιµασία: 10΄, Παρασκευή: 20΄

 

Δημοφιλή

Ψωμί χωριάτικο

Το προζύμι βήμα-βήμα

7 συμβουλές για καλά ζυμώματα