ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-20 από 117 που βρέθηκαν αναζητώντας Βιβή Κωνσταντινίδου.

1. Η τέχνη του μενού

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/η-τέχνη-του-μενού

Όλοι συμφωνούν: η σύνθεση ενός μενού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως ωραίες ιδέες και χρήσιμες συμβουλές, που θα μας βοηθήσουν σημαντικά. ...

2. Με την αύρα της Εύης

http://www.gastronomos.gr/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/με-την-αύρα-της-εύης

Με την πολύχρωμη, εύθυμη και απόλυτα καταλυτική αύρα της αείμνηστης Εύης Βουτσινά να φωτίζει ένα ένα τα πιάτα τους, η ομάδα των τεσσάρων σεφ του εστιατορίου Cookoovaya και συνθέτει ένα μενού στιβαρό, πλήρες και δομημένο πάνω στη σοφία του «γιατί», η οποία καθοδηγούσε κάθε βήμα της Εύης. ...

3. Από ξερά σύκα μέχρι φρέσκια μανούρα

http://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/από-ξερά-σύκα-μέχρι-φρέσκια-μανούρα

Ό,τι πιο νόστιμο, αναπάντεχο, ενδιαφέρον ανακαλύψαμε αυτόν τον μήνα. ...

4. Κρουασάν x 4

http://www.gastronomos.gr/gr/εστιατόρια/1-εστιατόρια/κρουασάν-x-4

Χειροκροτούμε όσους μπαίνουν στον κόπο να τα φτιάξουν μόνοι τους από την αρχή και δεν αρκούνται στα μαζικά προψημένα σφολιατοειδή....

5. Νοέμβριος, ο προπομπός του χειμώνα

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/νοέμβριος-ο-προπομπός-του-χειμώνα

«Αϊ-Μηνάς εμήνυσε, Πούλια μην ξημερώσει» ...

6. Αντί επιλόγου

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/αντί-επιλόγου

Στη Σμύρνη είχαν πρόσβαση στα πάντα, επομένως μια μερακλού μαγείρισσα πειραματιζόταν με ό,τι τραβούσε η ψυχή της....

7. Οι κρυμμένοι θησαυροί του «Άστρον»

http://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/οι-κρυμμένοι-θησαυροί-του-άστρον

Στην οδό Βουλής βρίσκεται ένα «ανοιχτό μουσείο» κρυστάλλου και πορσελάνης, με συλλεκτικά κομμάτια ελληνικών και ευρωπαϊκών οίκων σε τιμές για κάθε πορτοφόλι. ...

8. Το θυμωμένο τυρί των Ζακυνθινών

http://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/1-το-θυμωμένο-τυρί-των-ζακυνθινών

Στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου ο Παναγιώτης Μπάστας, τρίτη γενιά τυροκόμος, παράγει ένα παραγνωρισμένο αλλά μοναδικό τυρί, το ζακυθινό λαδοτύρι. ...

9. Tα Ζακυνθινά λώτα

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/συμβουλές/tα-ζακυνθινά-λώτα

Λώτα, έτσι λένε τους λωτούς στη Ζάκυνθο και οι λωτίες, τα δέντρα υπάρχουν παντού. ...

10. 20 χρόνια Lidl, 20 μοναδικές ιστορίες

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/αφίξεις/20-χρόνια-lidl-20-μοναδικές-ιστορίες

Με 20 διαφορετικές, συλλεκτικές ετικέτες για ένα κρασί επετειακό γιορτάζει η Lidl τα 20 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα. Η σειρά «20 Ιστορίες» είναι σύντομες, γοητευτικές ιστορίες που διαβάζουμε στην ετικέτα στην πίσω πλευρά κάθε φιάλης, με πρωταγωνιστές ανθρώπους, τοπία, συναισθήματα, αγωνίες, χαρές και συνήθειες όλων όσων ζούμε στην Ελλάδα, μέσα από λιτές, σχεδόν αφαιρετικές απεικονίσεις σε κόκκινο και μαύρο χρώμα που, γραφιστικά τουλάχιστον, είναι μοναδικές σε ετικέτες οίνου....

11. Το θυμωμένο τυρί των Ζακυνθινών

http://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/το-θυμωμένο-τυρί-των-ζακυνθινών

Στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου ο Παναγιώτης Μπάστας, τρίτη γενιά τυροκόμος, παράγει ένα παραγνωρισμένο αλλά μοναδικό τυρί, το ζακυθινό λαδοτύρι. ...

12. Η αφρόκρεμα των ελληνικών τροφίμων σε 15 τ.μ.

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/ειδήσεις/η-αφρόκρεμα-των-ελληνικών-τροφίμων-σε-15-τ-μ

Μικρό, αλλά περιεκτικό, το νέο κατάστημα του «Γαστρονόμου», εντός του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, είναι μια άσκηση θάρρους και ταυτόχρονα ένα γεωμετρικό παράδοξο, αφού καταφέρνει να χωρέσει την ελίτ των ελληνικών προϊόντων, καθώς και τη γνώση και την εμπειρία της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, σε μόλις 15 τ.μ. ...

13. Μια οικογένεια Αρμενίων μας μιλά για τη κουζίνα του τόπου της

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/πρόσωπα/το-ρόδι

«Ό,τι κάνεις στην κουζίνα πρέπει να το κάνεις πρώτα για σένα και μετά για τους άλλους. Να το θέλεις δηλαδή. Διαφορετικά, είναι αγγαρεία», λέει ο Μιχάλης Ζατικιάν, τρίτη γενιά των Αρμενίων ιδιοκτητών του εστιατορίου Ρόδι στα Σεπόλια. ...

14. Ισλί κιοφτέ

http://www.gastronomos.gr/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/ισλί-κιοφτέ

Είναι ένας κεφτές γεμιστός με κιμά (!). Το εξωτερικό κιμαδένιο περίβλημα ζυμώνεται με ωμό πλιγούρι, ενώ η γέμιση είναι καμωμένη από τηγανητό κιμά. Η συνταγή είναι της οικογένειας Ζατικιάν, ιδιοκτητών του εστιατορίου Ρόδι. ...

15. Το μουρτάρι τση αλιάδας, του κ. Κλάδη

http://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/το-μουρτάρι-τση-αλιάδας-του-κ-κλάδη

Καμωμένο στο χέρι από ζακυνθινή πέτρα, είναι το κλασικό σκεύος με το οποίο φτιάχνεται η αλιάδα...

16. Γύρω από το τραπέζι είμαστε όλοι ίσοι

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/γύρω-από-το-τραπέζι-είμαστε-όλοι-ίσοι

Έφτιαξαν σπίτια και μαγαζιά εδώ, μια νέα ζωή. Χαμογελαστοί και νικητές, σαν τις κυρίες της αυλής στο εξώφυλλό μας....

17. Οι αρβανίτικες γκόγκλιες

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/οι-αρβανίτικες-γκόγκλιες

Στην Κερατέα, όπως και σε όλα τα Μεσόγεια και όπου υπάρχουν αρβανίτικοι πληθυσμοί, οι γκόγκλιες φτιάχνονται σε μεγάλες ποσότητες, με κάθε αφορμή. Είναι αυστηρά χειροποίητες και σερβίρονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο: με μπόλικο καυτό πρόβειο βούτυρο και μια βροχή ξερής μυζήθρας. ...

18. Εν αρχή...

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/εν-αρχή

Σύμφωνα με τις καταγραφές των ερευνητών, ο πολίτικος μεζές είναι εφεύρεση πέρα για πέρα ρωμαίικη και αντρική. Η ονομασία έχει ρίζες περσικές, μα η φιλοσοφία του μεζέ είναι πολίτικη. ...

19. Η Πομπηία ζωντανεύει στη Νάπολη

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/η-πομπηία-ζωντανεύει-στη-νάπολη

Περιδιαβαίνοντας την αγορά της Νάπολης, αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι παίρνει μια ιδέα για το πώς ήταν η αγορά της γειτονικής αρχαίας Πομπηίας. ...

20. Κολατσιό, το απαραίτητο

http://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/συμβουλές/κολατσιό-το-απαραίτητο

Γιατί το κολατσιό είναι τόσο απαραίτητο; Τι αρέσει στα παιδιά, τι τα ωφελεί και τι μπορούμε εμείς να ετοιμάζουμε από το σπίτι, ώστε να παίρνουν μαζί τους στο σχολείο....