ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-20 από 136 που βρέθηκαν αναζητώντας Βιβή Κωνσταντινίδου.

1. Εδώ τα καλά ελληνικά σκόρδα

https://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/εδώ-τα-καλά-ελληνικά-σκόρδα

Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε ευρέως και τρώμε στην Ελλάδα, αλλά και οι παλιές, σπάνιες και δυσεύρετες καλλιέργειες –κάποιες με αρχαία προέλευση– που αξίζει να γνωρίσουμε και να αναζητήσουμε. ...

2. Θέλετε κρεμμύδια; Αγοράστε βατικιώτικα!

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/συμβουλές/θέλετε-κρεμμύδια-αγοράστε-βατικιώτικα

Προτιμάμε τα ελληνικά κρεμμύδια, που τελικώς δεν είναι τόσο δύσκολο να εντοπίσουμε. ...

3. Ο “Βασίλαινας” μαγειρεύει για τους πωλητές της “Σχεδίας”

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/ειδήσεις/ο-βασίλαινας-μαγειρεύει-για-τους-πωλητές-της-σχεδίας

Πρωτοβουλία ύψιστου ανθρωπισμού για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας...

4. Ένα καπρίτσιο που έγινε καρπάτσιο

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/ένα-καπρίτσιο-που-έγινε-καρπάτσιο

5. Το γλυκό ψωμί του Εντερλέζι

https://www.gastronomos.gr/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/το-γλυκό-ψωμί-του-εντερλέζι

Το Εντερλέζι είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ρομά, προχριστιανική, ηλιολατρική, που γιορταζόταν πάντα δίπλα ή μέσα σε νερά, κυρίως τον ποταμιών, για να γιορταστεί η άνοιξη. Με τον εκχριστιανισμό τους οι Τσιγγάνοι ταύτισαν τη μεγάλη τους γιορτή με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, καβαλάρης κι αυτός όπως οι ίδιοι. Την ημέρα αυτή οι Ρομά των Βαλκανίων ετοιμάζουν αυτό το ημίγλυκο ψωμί, περίτεχνα διακοσμημένο....

6. Πάσχα στη χρυσαφένια Καρδαμύλη

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/πάσχα-στη-χρυσαφένια-καρδαμύλη

Αρχές Μαρτίου επισκεφτήκαμε την Καρδαμύλη, για την ετοιμασία του πασχαλινού μας τεύχους, για να ζωντανέψουμε την πιο αυθεντική ελληνική γιορτή του χρόνου σε τούτη τη φύση και στο δαιδαλώδες κτιριακό συγκρότημα της οικίας του Πάτρικ και της Τζόαν Λη Φέρμορ. ...

7. Τα παλαιοπωλεία της Αριστογείτονος

https://www.gastronomos.gr/gr/εστιατόρια/αγορά/τα-παλαιοπωλεία-της-αριστογείτονος

Όρεξη να 'χεις να ψάχνεις στα παλαιοπωλεία του Νάσερ και του Τόλια...

8. Οι γυναίκες των Αγράφων: σκληρά χέρια, τρυφερή μαγειρική

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/ταξίδι/οι-γυναίκες-των-αγράφων-σκληρά-χέρια-τρυφερή-μαγειρική

Ανηφορίσαμε στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Ανατολικά Άγραφα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, σε έναν τόπο που οι περισσότεροι ταυτίζουν με παιχνίδια στο χιόνι, εκπληκτικής ομορφιάς και ασυνήθιστη για την Ελλάδα άγρια φύση, και βουνίσιο μεγαλείο. Εμείς ωστόσο ήρθαμε με σκοπό να γνωρίσουμε από κοντά τη γαστρονομία αυτού του τόπου και οι εκπλήξεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. ...

9. Die Hard: Λούπινο

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/die-hard-λούπινο

Προς τρομερή έκπληξη, όμως, των βιολόγων που μελετούσαν την ασύλληπτη εξαφάνιση κάθε ζωής εκεί, σε μόλις τρεις μήνες από την έκρηξη, ερευνώντας την αχανή έκταση στάχτης και καπνισμένων βράχων, αντίκρισαν ένα φυτό που άνθιζε ζωηρά, αγνοώντας το χάος γύρω του. Ήταν ένα λούπινο. ...

10. Η Λίμνη Πλαστήρα σε 7 νόστιμες στάσεις

https://www.gastronomos.gr/gr/εστιατόρια/γειτονιά/η-λίμνη-πλαστήρα-σε-7-νόστιμες-στάσεις

Η θέα από τις όχθες της λίμνης, ή ψηλότερα, στα χωριά των Ανατολικών Αγράφων είναι συναρπαστική και οι δραστηριότητες θα σας ανοίξουν την όρεξη. Ευτυχώς, οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές και καλές....

11. Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το μποκ τσόι;

https://www.gastronomos.gr/gr/προϊόντα/μήπως-ήρθε-η-ώρα-να-ασχοληθούμε-με-το-μποκ-τσόι

Άλλο ένα ασιατικό λάχανο που αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του στους πάγκους των μανάβηδων. Τι είναι, πού καλλιεργείται και πώς θα το μαγειρέψουμε....

12. Μπατζίνα, η πίτα σύμβολο των Αγράφων

https://www.gastronomos.gr/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/μπατζίνα-η-πίτα-σύμβολο-των-αγράφων

Είναι μια εύκολη πίτα με χυλό, χωρίς φύλλα, όπως η ηπειρώτικη, αλλά το βασικό της συστατικό είναι η κολοκύθα. Οι μαγείρισσες στο εστιατόριο Δόλοπες μας είπαν ότι το μυστικό της είναι να τη φτιάξουμε με λίπα (χοιρινό λίπος και μάλιστα λαρδί) και όχι με βούτυρο ή ελαιόλαδο: τη σκορπίζουμε σε κομματάκια στο ταψί πριν ρίξουμε τον χυλό και σκορπίζουμε κάμποση ακόμη στην επιφάνεια του χυλού. Ιδανικό συνοδευτικό-έκπληξη, το ξινόγαλο! ...

13. Στα Άγραφα για άγρια μανιτάρια

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/ταξίδι/στα-άγραφα-για-άγρια-μανιτάρια

Περιπλανηθήκαμε στα δάση των Αγράφων και μάθαμε πώς η ξεχασμένη γνώση της συλλογής άγριων μανιταριών αναβιώνει γοργά από ανθρώπους με πάθος. ...

14. Αγνό και φίνο ως κονσομέ

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/αγνό-και-φίνο-ως-κονσομέ

«Δεν χρειάζεται κουτάλι το κονσομέ, απ’ το μπολάκι πιες το, γι’ αυτό έχει τα χερουλάκια»...

15. «Νότιο Αιγαίο: 30 Χρόνια Γευστικός Πολιτισμός»

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/ταξίδι/νότιο-αιγαίο-30-χρόνια-γευστικός-πολιτισμός

Μια ξεχωριστή γαστρονομική δράση για την ανακήρυξη του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης ...

16. «Ηράκλειο – Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019»

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/ταξίδι/ηράκλειο-–-μέρες-κρητικής-γαστρονομίας-2019

Τυριά παλαιωμένα και καπνιστά, αλοιφωτά γεμάτα δροσιά ή σκληρά και στιβαρά της σπηλιάς, μπίρες και καφέδες κάθε λογής, ψωμιά με παμπάλαια προζύμια με συνταγές αγιορείτικες, αλλαντικά και λουκάνικα παλαιωμένα και καλοκαπνισμένα, σάλτσες και μαρμελάδες από βιολογικούς ορεινούς κήπους, τσικουδιές με συνταγές αιώνων. ...

17. Οι 10 καλύτερες σούπες της σεζόν

https://www.gastronomos.gr/gr/εστιατόρια/1-εστιατόρια/οι-10-καλύτερες-σούπες-της-σεζόν

Τονωτικές, θερμαντικές και νόστιμες, στρώνουν το στομάχι, χορταίνουν και παρηγορούν. ...

18. Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/4-τι-αφήνουμε-τι-κρατάμε-στη-νέα-δεκαετία

10+10=20! Οι συντάκτες του Γαστρονόμου γράφουν όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και ό,τι εύχονται να συμβεί στην αυγή της νέας δεκαετίας: στην εστίαση, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στην ελληνική γαστρονομία. ...

19. Δεκέμβρης, τα γενέθλια του Ήλιου

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/δεκέμβρης-τα-γενέθλια-του-ήλιου

«Δικέμβρης, δίκιος σπόρος»...

20. Η τέχνη του μενού

https://www.gastronomos.gr/gr/γαστρονομία/γνώμες/η-τέχνη-του-μενού

Όλοι συμφωνούν: η σύνθεση ενός μενού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως ωραίες ιδέες και χρήσιμες συμβουλές, που θα μας βοηθήσουν σημαντικά. ...