ΒΡΑΒΕΙΑ 2016

1.000 τ.μ. νοστιμιές

Πρωτοπορεί και πάλι η Θεσσαλονίκη ως προς το φαγητό.

24.06.2016| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
1.000 τ.μ. νοστιμιές

Πρωτοπορεί και πάλι η Θεσσαλονίκη ως προς το φαγητό. Το καινούργιο μεζεδοπαντοπωλείο Agora στην Παύλου Μελά, που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το περίφημο Eataly στο Μιλάνο.

Οι «δράστες» γνωστοί. Θωμάς και Γιώργος Δούζης, οι δημιουργοί του «Εργον». Τους πρωτοσυνάντησα πριν από 3-4 χρόνια και είχα μπροστά μου, τότε, δύο παιδιά. Τους είδα φέτος τον Οκτώβριο και είδα δύο ώριμους επιχειρηματίες. Κι ας είναι μόνο 33 και 29 ετών, αντίστοιχα. To νέο τους κατάστημα, η Agora: χίλια τετραγωνικά μέτρα, μια επένδυση μισού εκατ. ευρώ, με εκλεκτά τυποποιημένα προϊόντα της εταιρείας «Εργον» και άλλων καλών παραγωγών. Από κρασιά μέχρι ψωμί, περνώντας απ’ όλη την γκάμα ενός μερακλίδικου παντοπωλείου. Επιπλέον, κρεοπωλείο με φρέσκα κρέατα, ιχθυοπωλείο με φρέσκα ψάρια, που όχι μόνο σας τα καθαρίζουν, αλλά και σας τα ψήνουν για το σπίτι. Και ανάμεσα σε όλ’ αυτά, τραπέζια και πάγκοι φαγητού. Στο νέο μενού, για όλα τα προϊόντα σημαίνεται ο τόπος παραγωγής. Πιάτα ημέρας από τα φρέσκα που φτάνουν στο μαγαζί. Κατά τα άλλα, ελληνική και μόνο κουζίνα, με κλασικά πιάτα και μεζέδες, όλα καλομαγειρεμένα και πεντανόστιμα. Και το καλύτερο: την ίδια κουζίνα που προτείνουν στους επισκέπτες επτά τουριστικών πόλεων της Ελλάδας την «εξάγουν» σε δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες) και στο Μαϊάμι στις ΗΠΑ.

Αgora: Παύλου Μελά 42, Τ/2310-288.008

Βραβεία 2017

Βραβεία 2015

Βραβεία 2014

Βραβεία 2013

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών