ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να μην «κάτσει» το σουφλέ

3 μυστικά για να μην σκάσει...

07.01.2019| Updated: 06.12.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Για να μην «κάτσει» το σουφλέ
  • Ένα βασικό μυστικό για όγκο στο σουφλέ είναι το πολύ καλό χτύπημα των ασπραδιών σε σφικτή μαρέγκα.
  • Για να μην χαθεί ο όγκος του σουφλέ «στεγανοποιούμε» την επιφάνειά του, ώστε ο ατμός στο εσωτερικό να μην διαφύγει. Έτσι, ψήνουμε πρώτα το σουφλέ για λίγα λεπτά στο γκριλ, ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα.
  • Τέλος, δεν ανοίγουμε ΠΟΤΕ την πόρτα του φούρνου για να δούμε αν φούσκωσε γιατί ο κρύος αέρας που θα εισέλθει στο φούρνο θα ξεφουσκώσει το σουφλέ στη στιγμή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών