ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δεν πετάμε το πρώτο νερό της φακής

Πολλοί συνηθίζουν όταν βράζουν φακές να πετούν το πρώτο νερό...

24.11.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη
Δεν πετάμε το πρώτο νερό της φακής

Πολλοί συνηθίζουν όταν βράζουν φακές να πετούν το πρώτο νερό (δηλαδή αφού οι φακές βράσουν 5-10 λεπτά) και να βάζουν φρέσκο, καθώς νομίζουν πως έτσι γίνεται πιο ελαφριά και εύπεπτη η σούπα. Πετώντας το πρώτο νερό, όμως, πετάμε μέρος της νοστιμιάς και των βιταμινών του οσπρίου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών