ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Παγάκια από σταφύλι!

Τα πιο γλυκά παγάκια είναι αυτά που φτιάχνουμε με ρώγες από σταφύλια. Γαρνίρουμε με τα παγάκια σορμπέ της αρεσκείας μας, προτιμότερο λεμονιού.

Φωτογραφία: Shutterstock
Παγάκια από σταφύλι!

Πλένουμε ρώγες από σταφύλια χωρίς κουκούτσια, τις στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι απλωμένες για να μην κολλήσουν η μία με την άλλη. Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνουν σκληρές σαν παγάκια.

Πώς τις τρώμε;

  • Ως δροσερό, φρουτένιο απογευματινό σνακ
  • Τις χρησιμοποιούμε σε κοκτέιλ αντί για άλλα παγάκια
  • Μπορούμε να τα χτυπήσουμε όπως είναι παγωμένα στο μπλέντερ και να τα σερβίρουμε ως σορμπέ
  • Τα σερβίρουμε ως ιδιαίτερο, ελαφρύ γεύμα συνοδεία φέτας ή προσιούτο ή σύγκλινου

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών