ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προσοχή στο γέμισμα των καλαμαριών

Τα καλαμάρια και τα θράψαλα που γεμίζουμε με ρύζι, όταν μαγειρεύονται, έχουν την τάση να διογκώνονται πολύ και να «σκάνε». Για το λόγο αυτό προσέχουμε …

13.12.2016| Updated: 25.06.2021
Προσοχή στο γέμισμα των καλαμαριών

Τα καλαμάρια και τα θράψαλα που γεμίζουμε με ρύζι, όταν μαγειρεύονται, έχουν την τάση να διογκώνονται πολύ και να «σκάνε». Για το λόγο αυτό προσέχουμε δύο πράγματα: πρώτον, δεν τα γεμίζουμε με τη γέμιση έως πάνω και, δεύτερον, κάνουμε μια πολύ μικρή τομή ή τρυπούλα στην άκρη τους, όχι από την πλευρά του ανοίγματος, αλλά από την άλλη, όταν πια τα έχουμε γεμίσει. Έτσι απελευθερώνεται ο ατμός που εγκλωβίζεται στα μαλάκια στο μαγείρεμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών