ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά

Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο. Κάτι το ζύμωμα στο χέρι, η μυρωδιά και η υφή της ζύμης, ο έλεγχος των πρώτων υλών κάτι η προσπάθεια (διάβαζε δυσκολία) του ανοίγματος του φύλλου με τον λεπτό πλάστη, όλα αυτά μαζί συντελούν στο να αποτελέσουν τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά μια «ζωντανή» γευστική απόλαυση. Το επιχειρούμε διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες.

07.04.2020| Updated: 25.06.2021
Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά

Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο. Κάτι το ζύμωμα στο χέρι, η μυρωδιά και η υφή της ζύμης, ο έλεγχος των πρώτων υλών κάτι η προσπάθεια (διάβαζε δυσκολία) του ανοίγματος του φύλλου με τον λεπτό πλάστη, όλα αυτά μαζί συντελούν στο να αποτελέσουν τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά μια «ζωντανή» γευστική απόλαυση. Το επιχειρούμε διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες.


 Πώς φτιάχνουμε ζυμαρικά;

Τι είδους αλεύρι χρησιμοποιούμε; Τι κάνουμε αν δεν έχουμε μηχανή, πώς δίνουμε το σχήμα που θέλουμε;

Διαβάστε ότι πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε εδώ.


 Οι καλύτερες συνταγές για φρέσκα ζυμαρικά

Οι αρβανίτικες γκόγκλιες

 Φρέσκα ζυμαρικά στη μηχανή

Spaetzle

Νιόκι πατάτας

Dunderi

Από τα πιο εύκολα σπιτικά ζυμαρικά, δε χρειάζονται μηχανή και γεμίζονται με ρικότα και παρμεζάνα.


 Κυπριακές ραβιόλες

Απαιτούν λίγο έξτρα κόπο, αλλά το αποτελέσμα θα σας αποζημιώσει. Σερβίρονται σε ζωμό με τριμμένο χαλούμι.

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών