25'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Βάρος: 700 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανιτές μπανάνες, αρχικά καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Ρίχνουμε την μπίρα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι αραιό.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε ένα τηγάνι.
- Βουτάμε μία-μία τις μπανάνες στον χυλό, να καλυφθούν εντελώς, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
- Όταν πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε και από την άλλη.
- Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε, τις τηγανιτές μπανάνες, με μέλι και σουσάμι.
Μυστικά
Μπορούμε, αντί για σουσάμι και μέλι, να σερβίρουμε με σος σοκολάτας.