ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο «μπανόφι» της νηστείας (μπανάνες με χαλβά και σοκολάτα)Το «μπανόφι» της νηστείας: μπανάνες με χαλβά και σοκολάτα
25' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Βάρος: 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανιτές μπανάνες, αρχικά καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Ρίχνουμε την μπίρα σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι αραιό.
  4. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε ένα τηγάνι.
  5. Βουτάμε μία-μία τις μπανάνες στον χυλό, να καλυφθούν εντελώς, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
  6. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε και από την άλλη.
  7. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  8. Σερβίρουμε, τις τηγανιτές μπανάνες, με μέλι και σουσάμι.

Μυστικά

Μπορούμε, αντί για σουσάμι και μέλι, να σερβίρουμε με σος σοκολάτας.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών