40'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 8 - 10Για τη βάση
Για την κρέμα
Διαδικασία
Βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Δουλεύουμε σε ένα μπολ, με τα δάχτυλά μας, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να προκύψει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Όσο τη δουλεύουμε προσθέτουμε 3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε σε αυτό τη ζύμη.
- Την πατάμε με τα χέρια, απλώνοντάς την παράλληλα ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Ψήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
Κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι να ασπρίσουν.
- Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Θα δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.