ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρλότ με σπιτικά μπισκότα βουτύρου, κρέμα τυριού και φράουλεςΣαρλότ με μπισκότα βουτύρου, κρέμα τυριού και φράουλες
20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Διαδικασία

  1. Για την εύκολη τούρτα με φράουλες, κόβουμε τις φράουλες στα δύο και βάζουμε τις μισές σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  3. Στη διάρκεια του μαριναρίσματος ανακατεύουμε πού και πού (2-3 φορές). Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλλά κρατάμε το ζουμί τους.

Για το σιρόπι

  1. Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει, το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη, να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1-2 κουτ. σούπας από το ζουμί που έβγαλαν οι φράουλες.

Για την κρέμα

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τις άλλες 2 κουταλιές από τη ζάχαρη άχνη.
  2. Χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι πάνω σε μια πιατέλα. Το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο.
  2. Απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί, τη μισή από την τριμμένη κουβερτούρα και τις μαριναρισμένες φράουλες.
  3. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο επίσης σιροπιάζουμε.
  4. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί, αν θέλουμε, χρησιμοποιώντας κορνέ.
  5. Στολίζουμε την τούρτα με τις φρέσκες φράουλες.
  6. Περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε από τις μαριναρισμένες φράουλες.
  7. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κουβερτούρα.
  8. Βάζουμε την τούρτα για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν την κόψουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών