30'
προετοιμασία
54' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 24'
Υλικά
Μερίδες: 8 - 10Διαδικασία
- Για τη μηλόπιτα με σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-26 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ, για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και τα αλεσμένα μπισκότα.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τους κύβους του μήλου.
- Ενσωματώνουμε τα μήλα με την κουβερτούρα στο μείγμα και το αδειάζουμε στο ταψί.
- Βάζουμε τα μήλα που έχουμε κόψει σε φέτες σε ένα τηγάνι μαζί με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και τα σοτάρουμε, σε μεσαία θερμοκρασία, για 3-4 λεπτά.
- Ακουμπάμε πάνω από το μείγμα τις σοταρισμένες φέτες μήλου έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια και να ακουμπάει η μία φέτα πάνω στην άλλη.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα, ζάχαρη και καρύδια και ψήνουμε για 50 λεπτά.