10'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 20 τμχΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Την κόβουμε σε 20 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 3x3 εκ.
- Ξετυλίγουμε τις καραμέλες.
- Ακουμπάμε σε κάθε κομμάτι φύλλου 1 καραμέλα.
- Την τυλίγουμε καλά με το φύλλο έτσι ώστε να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.
- Ακουμπάμε τα «λουκουμαδάκια» σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Σερβίρουμε τα λουκουμαδάκια μας ζεστά και, αν θέλουμε, πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη ή περιχυμένα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας.
Μυστικά
Για να έχουν τα «λουκουμαδάκια» καραμελωμένη κρούστα, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, τα ρολάρουμε σε ένα μείγμα από 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη. Αντί για καραμέλες βουτύρου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση σοκολατάκια.