ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια γεμιστά με μέλι και σουσάμιΚουλουράκια γεμιστά με μέλι και σουσάμι
30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 35 - 40 κουλουράκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουλουράκια με κακάο, αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε στο μίξερ, με τον γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα, για 5 λεπτά.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
  6. Παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη και την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, π.χ. κοτσιδάκι ή στρογγυλό.
  7. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα.
  8. Τα ψήνουμε για 13 - 15 λεπτά.
  9. Αφού κρυώσουν τα κουλουράκια με κακάο, τα φυλάμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών