Ένα μπιστρό με γλυκές και αλμυρές γεύσεις και νοσταλγική ατμόσφαιρα.
Η θέση*: Ανεβαίνουμε την Μπενάκη, μετράμε τέσσερα στενά μετά τη Σόλωνος και στρίβουμε δεξιά, στην «αταξία» των Εξαρχείων και της πολεοδομίας του κέντρου.
Η ατμόσφαιρα: Ένας στενός διάδρομος σε οδηγεί σε μια όμορφη εσωτερική αυλή -κλειστή και με ξυλόσομπα πλέον-, με ένα φθαρμένο αλλά γοητευτικό μωσαϊκό, χαριτωμένα τραπεζάκια και μια στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, η οποία οδηγεί στο ατμοσφαιρικό ξύλινο μπαρ του πρώτου ορόφου. Διακοσμητικές πινελιές, όπως κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια, ένα πιάνο, ακόμη και η δαντελένια λευκή ποδιά της σερβιτόρας, συμπληρώνουν το κάδρο της νοσταλγίας. Στον κάτω όροφο μπορεί κανείς να τσιμπήσει κάτι ή να πιει το ποτό του. Στον επάνω όροφο μόνο να πιει.
Το φαγητό: Η κουζίνα ακολουθεί τη φιλοσοφία των μπιστρό: τρία-τέσσερα πιάτα ημέρας, σάντουιτς, πλατό τυριών και αλλαντικών, μερικές σαλάτες και ορεκτικά – και, φυσικά, αρκετά γλυκά. Επίσης, στον κατάλογο φιγουράρουν αυγά μάτια και καγιανάς. Τα δοκιμάσαμε και ήταν πολύ νόστιμα και οικονομικά. Πολύ καλή και χορταστική ήταν επίσης η απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, όπως και η σαλάτα ψητών λαχανικών, ενώ η πιο ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ήταν αναμφίβολα το μοσχαράκι με μοσχοκάρυδο, καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο.
Ο λογαριασμός: Δεν θα δώσουμε περισσότερα από 20-25 € το άτομο.
Η κάβα: Ελληνικά κρασιά, περίπου 8 επιλογές σε ποτήρι. Σερβίρονται ιδιαίτερα κοκτέιλ, που αξίζει να τα δοκιμάσουμε.
Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή από τις 17.00 μ.μ. έως 1.00 π.μ και Σαββατοκύριακο απο τις 13.00 μ.μ. έως 1.00 π.μ..