ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Gaspar Food & Mood

Με ιστορία μόλις 4 ετών, το Gaspar στο Ψυχικό έχει καταφέρει ήδη να γίνει κλασική επιλογή και σταθερό σημείο συνάντησης για καφέ, ποτό και φαγητό όλη την ημέρα.

15.03.2015| Updated: 15.02.2024
Gaspar Food & Mood

Με ιστορία μόλις 4 ετών, το Gaspar στο Ψυχικό έχει καταφέρει ήδη να γίνει κλασική επιλογή και σταθερό σημείο συνάντησης για καφέ, ποτό και φαγητό όλη την ημέρα.

Η θέση: Στο Φάρο Ψυχικού, λίγα μέτρα από το μεγάλο σούπερ μάρκετ στην λεωφόρο Κηφισίας, απέναντι από το μικρό παρκάκι.

Η ατμόσφαιρα: Λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ, κάθε ώρα της ημέρας έχει άλλο στυλ, δεν χάνει όμως σχεδόν ποτέ την έντονη κινητικότητα. Μπορείτε να βρείτε μια γωνιά για να καθίσετε ήσυχα ή να βολευτείτε στο μπαρ αν σας αρέσει η πολυκοσμία και η ένταση. Κόσμος κάθε ηλικίας, κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρηματίες σε επαγγελματικά ραντεβού, κάτοικοι της περιοχής, κυρίες που συναντούν φίλες, ενώ το βράδυ περισσότεροι middle 30s.

Το φαγητό: Είναι από τα bar restaurant που έχουν επενδύσει στο φαγητό και αυτό αποδεικνύουν οι 4 σεφ στην κουζίνα, έκαστος στο είδος του. Το μενού μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη, προσφέρουν από πίτσα μέχρι σούσι και είναι όλα αξιοπρεπή. Σε ένα bar-restaurant δεν περιμένεις να φάς ούτε τόσο καλή πίτσα, αλλά ούτε τόσο καλό σούσι. Γενικά, η ασιατικής έμπνευσης κουζίνα τους είναι έκπληξη! Δοκιμάσαμε το σολομό τεριγιάκι, – που όπως ενημερωθήκαμε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα τους. Φιλέτο σολομού, ωραία ψημένο, μαλακό και ελαφρύ με τραγανή πέτσα συνοδεία ρυζιού και λαχανικών. Το σούσι ήταν επίσης πολύ νόστιμο, ιδιαίτερες δημιουργίες του σεφ Χρήστου Μαρτζούκου. Δοκιμάσαμε ένα ρολό με αβοκάντο και τεμπούρα γαρίδας και ένα με σολομό μέσα και έξω και σχοινόπρασο, πολύ φρέσκα και γεστικότατα και τα δύο. Στα διπλανά τραπέζια έτρωγαν με όρεξη pasta και πίτσα αλλά και μπέργκερ και ταλιάτες. Πολύ νόστιμο ήταν και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Κάθε μέρα από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. σερβίρουν brunch, ενώ τις Κυριακές σε αυτό το ειδικό μενού προστίθενται και δύο επιπλέον πιάτα με αυγά. Τα γλυκά τα επιμελείται ο ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας, που είναι γνωστός για τις πληθωρικές δημιουργίες του με χαρακτηριστικό το παιχνίδι των υφών. Δοκιμάσαμε ένα ποίημα με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα όπως επίσης και ένα πλούσιο μιλφέιγ.


Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 30 ευρώ το άτομο, για ένα πλήρες δείπνο, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Υπάρχουν πολλές επιλογές σε κρασί, ωστόσο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ιδιότητά τους ως μπαρ και να δοκιμάσετε κάποιο από τα κοκτέιλ ή τα απεριτίφ για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά όλη μέρα κάθε μέρα. Καθώς η στάθμευση είναι δύσκολη στην περιοχή τις ώρες καταστημάτων, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από ένα ιδιωτικό πάρκινγκ ή να το αφήσετε λίγο πιο πέρα, σε κάποιο από τα στενά πίσω από την Κηφισίας. Κράτηση απαραίτητη για Παρασκευή και Σάββατο βράδυ όπως και για το Κυριακάτικο brunch, που διαρκεί έως τις 4 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών