ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Malabar

Στην ατμοσφαιρική αυλή του The Margi Hotel στο Λαιμό Βουλιαγμένης απολαμβάνουμε ένα δείπνο αξιώσεων – με το ανάλογο κόστος.

16.09.2013| Updated: 16.02.2024
Malabar

Στην ατμοσφαιρική αυλή του The Margi Hotel στο Λαιμό Βουλιαγμένης απολαμβάνουμε ένα δείπνο αξιώσεων – με το ανάλογο κόστος.

Η θέση: Απόκεντρο, σε έναν από τους πελώριους συνοικιακούς δρόμους στους «ώμους» του Λαιμού της Βουλιαγμένης, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

Η ατμόσφαιρα: Τόσο το lobby όσο και ο χώρος γύρω από την πισίνα, όπου φιλοξενείται το Malabar, διαθέτουν στοιχεία πολυτέλειας, όχι κραυγαλέα αλλά με μια καθησυχαστική, πλην διόλου βαρετή ατμόσφαιρα. Έθνικ μουσικές συνοδεύουν το δείπνο μας, ακριβώς στην ένταση που πρέπει, ενώ το art de la table στηρίζεται σε γήινους, ρουστίκ τόνους. Παρέες και ζευγάρια ενοίκων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, είναι η βασική πελατεία του Malabar, αν και στην διάρκεια του καλοκαιριού η τάχιστα διαδιδόμενη φήμη της «ανεβασμένης» του κουζίνας, προσελκύει πλέον καλοφαγάδες από όλο το λεκανοπέδιο.


Το φαγητό: Η λίστα με τα εδέσματα μοιάζει πολλά υποσχόμενη, με πιάτα όπως η σούπα αγγούρι με γάλα καρύδας, το λαυράκι καρπάτσιο με εσπεριδοειδή κι αυγά αχινού, ή το αρνί με πουρέ ρεβυθιού, ελιές Καλαμών και κονφί ντομάτας. Το ίδιο και το βιογραφικό του σεφ, Παναγιώτη Γιακαλή, που έχει προϋπηρεσία στη Σπονδή και στο Fuga. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν σοφιστικέ, με νοστιμιά και παιχνίδια υφών. Από τα ορεκτικά απολαύσαμε μια ζεστή πατατοσαλάτα με κονφί ντομάτας, βραστό αυγό και ελαφριά μαγιονέζα, με γήινη και οικεία νοστιμιά, και τα ωραιότατα κανελόνι από αβοκάντο με σολομό με σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας, με ψήγματα γιαπωνέζικου ζεν. Από τα κυρίως, ο μπακαλιάρος με κρούστα αγιολί πάνω σε τραχανά (!) μαγειρεμένο με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά, ήταν καλομαγειρεμένος, ζουμερός και κρουστός, και ο τραχανάς απρόσμενα ντελικάτος. Ωστόσο το συναρπαστικότερο πιάτο ήταν το ριζότο λεμονιού με κόλιανδρο και καρπάτσιο γαρίδας, καλύτερο και από όσο μου το είχαν περιγράψει οι φίλοι που το είχαν ήδη γευτεί. Θαυμάσιο χύλωμα, εξαίρετο «κράτημα» στο δόντι, βελούδινη, κρεμώδης υφή, απαλό άρωμα κόλιανδρου και νοστιμιά που δεν περιγράφεται με λόγια. Εν ολίγοις ένα πιάτο ποίημα. στο κάτω «διάζωμα», κρυμμένες από το ριζότο βρίσκονται λεπτοκομμένες, λεπτεπίλεπτες φετούλες γαρίδας.

Ο λογαριασμός: Χωρίς το ποτό υπολογίζουμε γύρω στα 35 με 40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Άξια μνείας η καλά τιμολογημένη λίστα με κρασιά, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, με αρκετές εναλλακτικέςεπιλογές, και με αξιοθαύμαστες τιμές, που σε προ(σ)καλούν να ανοίξεις και δεύτερη φιάλη, αφού ελάχιστες ξεπερνούν τα 30 ευρώ. Επίσης, αρκετά από τα κρασιά σερβίρονται και σε ποτήρι. Αν πάλι προτιμήσετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κοκτέιλ, τότε θα έχετε την τύχη να απολαύσετε κάποια από τις νόστιμες δημιουργίες του bartender Σταύρου Γαϊτάναρου (βλ.Bardot).

Επιπλέον πληροφορίες: Εδώ θα έφερνα τους κεντρόπληκτους φίλους μου κι όλους όσους ταλανίζονται από το άγχος της εύρεσης πάρκινγκ. Παρόλο που και το ξενοδοχείο μπορεί να μας εξυπηρετήσει, οι θέσεις ακριβώς απ’ έξω είναι άφθονες. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για να φτάσετε στην ώρα σας, όμως αν επιδιώξετε να φτάσετε νωρίτερα, αξίζει να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ πριν από το δείπνο, και να χαλαρώσετε δίπλα στην πισίνα.

Malabar, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 89 29 128

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών