Γλυκόπικρο και σοφιστικέ το ποτό μας, απόλαυση στο (πορτοκαλο)κόκκινο!

5' προετοιμασία
Σύνολο: 5'

Υλικά

Μερίδες: Για 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα ψηλό ή σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι με παγάκια βάζουμε το campari και το σιρόπι ζάχαρης και τα ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με χυμό πορτοκαλιού και σόδα, μισό-μισό. Σερβίρουμε με μία φέτα πορτοκαλιού και μία φέτα λεμονιού ή λάιμ μέσα στο ποτήρι.
  2. Συμβουλές
  3. Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
  4. Το σιρόπι* το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η αναλογία νερού και ζάχαρης να είναι 1:1.
  5. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών