Όσο πρέπει ζουμερή, όσο πρέπει ξινή ήταν η μαρμελάδα πορτοκάλι που δοκίμασα. Χωρίς ζάχαρη και φτιαγμένη με παραδοσιακό τρόπο: τα φρέσκα φρούτα αργοβράζουν στην κατσαρόλα. Για την απαραίτητη γλυκύτητα προστίθεται λίγος χυμός σταφυλιού, που δίνει τα φυσικά σάκχαρα. Μια σειρά μαρμελάδων και τσάτνεϊ χωρίς ζάχαρη κυκλοφορεί η εταιρεία «Το φίλεμα της Λέλας» με έδρα το Κιάτο. Δοκίμασα και το τσάτνεϊ καρότου με κρεμμύδι και σουσάμι, επίσης χωρίς ζάχαρη, αλλά με μια ωραία ξινή και ελαφρώς γλυκιά γεύση.
ΠΡΟΪOΝΤΑ
Το φίλεμα της Λέλας
Όσο πρέπει ζουμερή, όσο πρέπει ξινή ήταν η μαρμελάδα πορτοκάλι που δοκίμασα. Χωρίς ζάχαρη και φτιαγμένη με παραδοσιακό τρόπο: τα φρέσκα φρούτα αργοβράζουν στην κατσαρόλα. …
15.03.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης