30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 15'
Υλικά
Κομμάτια: περίπου 40Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κλασικές δίπλες, αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κάνουμε τη σφιχτή ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες.
- Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Έπειτα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
- Κόβουμε το φύλλο σε ακανόνιστα σχήματα.
- Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει πολύ καλά το λάδι, τηγανίζουμε τα κομμάτια ζύμης σε δόσεις.
- Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τις γαρνίρουμε.
- Περιχύνουμε τις δίπλες με όσο μέλι θέλουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
Εναλλακτικά
- Ζεσταίνουμε 1 κιλό μέλι με 200 ml νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να αραιώσει λίγο το μέλι.
- Μόλις βγάλουμε τις δίπλες από το τηγάνι, τις βουτάμε στο μέλι για 30 δευτερόλεπτα.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στοιβάζουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας κάθε στρώση με μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια.