Αν δεν βρούμε τα χόρτα που προτείνονται στη συνταγή, δεν χρειάζεται να την απορρίψουμε, καθώς τα περισσότερα μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα παρόμοια, με ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα. Προσέχουμε όμως το χρόνο μαγειρέματος, καθότι μπορεί να διαφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια σμυρναίικα, με δεντρολίβανοΡεβύθια σμυρναίικα, με δεντρολίβανο
45' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει και τα ρεβύθια να αφρίζουν.
  2. Αφαιρούμε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να απορροφήσουν το περισσότερο νερό.
  3. Αφαιρούμε τη δάφνη, το σέλερι και το σκόρδο.
  4. Παράλληλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το γλυκάνισο για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και το κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
  7. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, το λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  8. Μαγειρεύουμε για περίπου 10  - 14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  9. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών