ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα ζυμαρικών με τόνο, καλαμπόκι, αρακά και μυρωδικά
25' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 18'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό, για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.
  2. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
  3. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 30΄ για να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
  4. Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις ελιές, την κάππαρη, το ξίδι, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να μαριναριστούν.
  5. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα αδειάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Αφαιρούμε από τη «σάλτσα» ντομάτας τη σκελίδα σκόρδου και προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι και τη μαντζουράνα.
  8. Αδειάζουμε στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών