Ελληνική μπρουσκέτα με μικροσκοπικά κολοκυθάκια και γκρατιναρισμένη φέτα. Ψηθήκατε;
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Κομμάτια: 4Διαδικασία
- Για τις Μπρουσκέτες με ψητά κολοκυθάκια και φέτα ξεκινάμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας.
- Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 77.