15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε corn chowder, αρχικά βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να ξεπαγώσει και να στεγνώσει από τα υγρά που θα βγάλει.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλερι και τις δάφνες και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν τα υλικά, για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πολέντα και κάνουμε 2-3 καλά ανακατέματα.
- Ρίχνουμε το καρότο και τον ζωμό και, όταν, κοχλάσει έντονα το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Πετάμε τις δάφνες και τα κομμάτια του καρότου.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και βράζουμε για 5 λεπτά επιπλέον.
- Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ - μπορούμε να αφήσουμε τα υλικά χοντρολιωμένα ή να την κάνουμε βελούδινη κρέμα (για πιο λείο αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να τη σουρώσουμε).
- Αν δεν είναι όσο θέλουμε πηχτή, την βράζουμε λίγο ακόμη.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
- Συνοδεύουμε, τη corn chowder, με σκορδάτα κρουτόν και καρεδάκια μπέικον ροδισμένα στο τηγάνι.