ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμαράκια γεμιστά με ουζάτο πλιγούρι, κουκουνάρι και σταφίδεςΚαλαμαράκια γεμιστά με ουζάτο πλιγούρι, κουκουνάρι και σταφίδες
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καλαμαράκια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα.
  3. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Ιδανικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά, καθότι τα καλαμάρια θα βγάλουν τα δικά τους. Αν, όμως, χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
  4. Μόλις γίνουν τα καλαμάρια και μείνουν με ελάχιστη σάλτσα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύσμα, την υπόλοιπη μουστάρδα, το μυρωδικό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  5. Σερβίρουμε τα καλαμάρια με φρυγανισμένο ψωμί ή τα ανακατεύουμε με μακαρόνια.

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών