Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό.
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπριζόλες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι και δεντρολίβανο σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
- Βάζουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά από τη λιγοστή μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή ιδανικά 8 ώρες).
- Ενδιαμέσως, τις γυρνάμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες 15 λεπτά πριν από το ψήσιμο.
- Τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας τα υλικά).
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.