20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για το «ψευτοσουφλέ» με σπανάκι και τραχανά, βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 5 λεπτά το σπανάκι.
  2. Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 - 7 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον τραχανά και 250 ml νερό.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά. Αν έχουν σωθεί τα υγρά του τραχανά και δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  7. Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα μέτριο πυρέξ, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και περιχύνουμε με το μείγμα το σπανάκι.
  9. Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε το «ψευτοσουφλέ» για 20 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε, το «ψευτοσουφλέ» με σπανάκι και τραχανά, ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών