Στοιχεία ταυτότητας:

• Πού: Στο Chapeau, Σωκράτους 4A, Χαλάνδρι, Τ/210-68.45.300.

• Σεφ: Ντίνα Νικολάου

•3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Η κρεμώδης γέμιση, πλούσια και συγχρόνως ελαφριά. 2. Μοσχοκάρυδο, άνηθος και κρεμμυδάκια συνυπάρχουν σε ορθές αναλογίες – όλα μαζί συνθέτουν ένα ενδιαφέρον αρωματικό σύνολο. 3. Η γιαουρτένια βάση, πατέντα της σεφ, είναι μια μικρή γευστική αποκάλυψη.

• Με τα λόγια της σεφ: «Πρόκειται για μια ελαφριά εκδοχή της κλασικής quiche με σπανάκι. Το γιαούρτι και το ανθότυρο δίνουν ελληνικές νότες στην τάρτα, κάτι που εντείνεται αν αντί για ένα απλό κρεμώδες τυρί βάλουμε ένα όξινο, όπως το κατίκι».

20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Zύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Δουλεύουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και λίγο αλάτι με το «φτερό» σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον γάτζο (το εξάρτημα για τις ζύμες). Προσθέτουμε το γιαούρτι και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος περίπου 1/2 εκ. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα και στρώνουμε εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε στους 180° C για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών