20'
προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΔιαδικασία
Για το κρέας
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τα 80 ml από το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Το τσιγαρίζουμε, να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και καθαρίζουμε την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε άλλα 80 ml από το λάδι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μισομαλακώσει το αρνάκι.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το φασκόμηλο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μελώσει το κρέας και να πιει τα υγρά.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα 100 ml ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 1-1½ ώρα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.
- Σερβίρουμε το αρνάκι με τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.