ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί με κρούστα αμυγδάλουΑρνί με κρούστα αμυγδάλου
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το οφτό αρνί, ζητάμε από τον χασάπη να κόψει το αρνί σε τέσσερα κομμάτια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  3. Πλένουμε πολύ καλά το αρνί. Το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε.
  4. Βάζουμε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί με τα πλευρά προς τα πάνω.
  5. Ψήνουμε το αρνί για 1 ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε για περίπου άλλη 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και να αποκτήσει χρυσοκόκκινο χρώμα και τραγανή πέτσα.

Μυστικά

Παραλλαγή σε κληματόβεργες Σε πολλές περιοχές της Κρήτης στρώνουν το ταψί με κληματόβεργες και ακουμπάνε εκεί το αρνί, και αυτό για να μην έχει επαφή το κρέας με τα ζουμιά και τα λίπη που θα βγάλει. Επίσης, το παραδοσιακό οφτό είναι μόνο με χοντρό αλάτι, αλλά μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, θρούμπι και μάραθο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών